Kritiek doet Taylor niets: “Ik ben vrij nuchter”

Foto: Kritiek doet Taylor niets: “Ik ben vrij nuchter”

Kenneth Taylor is bezig aan een mindere periode in zijn nog korte spelersloopbaan. Zowel bij Ajax als in het Nederlands elftal is hij momenteel niet in vorm, maar de middenvelder maakt zich allerminst zorgen.

Taylor over kritiek

Het talent had vorig seizoen nog Ryan Gravenberch voor zich, maar na diens vertrek naar Bayern München kreeg Taylor aan het begin van het seizoen een kans in het basisteam. Het bleek een uitstekende keuze te zijn van de vertrokken Alfred Schreuder, want de jongeling beleefde een uitstekende start.

Het team ging echter al snel minder draaien en dat ging ook ten koste van het spel van Taylor. Hoewel hij bij Oranje tegen Frankrijk een cruciale fout maakte en daardoor nog voor rust naar de kant moest, probeert hij zijn focus op de komende wedstrijden te houden. Hij realiseert zich namelijk dat dit bij zijn ontwikkeling in het topvoetbal hoort.

In gesprek met Helden Magazine gaat hij in op de kritiek die hij dit seizoen al over zich heen kreeg. “Iedere voetballer heeft daarmee te maken”, stelt hij. “Ik moet zorgen dat het mij niet beïnvloedt. Ik ben vrij nuchter en los mijn problemen liever zelf op. Als er echt iets speelt, deel ik dat met mijn vader of zaakwaarnemer.”

Positieve woorden voor Heitinga

Taylor is blij met John Heitinga, die sinds begin dit jaar de interim-trainer is. “We hebben met het hele team veel gesprekken met hem gevoerd. Het goede gevoel in de ploeg kwam vooral terug omdat we weer wonnen. De sfeer werd beter, we hadden het onderling weer leuk met elkaar. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken.”

Maakt Taylor een doelpunt tegen Go Ahead Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Taylor de top halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie