Kraakhelder oordeel over Oranje-debutant Flekken

Foto: Kraakhelder oordeel over Oranje-debutant Flekken

Mark Flekken debuteerde afgelopen zaterdag tegen Denemarken (4-2). Het was geen fijne avond, want zo ongeveer de enige twee doelpogingen van de gasten vlogen gelijk tegen de touwen. Toch is Erik Meijer dolenthousiast over de sluitpost.

Meijer is regelmatig op de Duitse buis als analist en kent Flekken al lang. “Ik ken hem nog van de jeugd van Alemannia Aachen. Het is mooi om te zien dat iemand die zijn eigen weg is gegaan, nu één van de betere keepers is in de Bundesliga. Hij is heel constant bij SC Freiburg. Hij heeft bijna geen tegendoelpunten en hield al negen keer de nul. Dan weet je dat het gaat opvallen bij Nederland”, zegt Meijer tegenover L1.

Niet twijfelen

“Hij is nu 28 jaar en zit momenteel in de kracht van zijn leven. Hij kan goed meevoetballen, heeft een goede reactiesnelheid en is hartstikke goed in de één op één”, vervolgt Meijer, die nog wel een duidelijk verbeterpunt ziet. “Bij de tegengoal van Denemarken zag je hem twijfelen, terwijl hij 1.94 meter is. Dat moet hij leren, je moet dit soort dingen niet te vaak doen.”

Vanavond tegen Duitsland gaat Flekken opnieuw keepen nu Justin Bijlow én Jasper Cillessen absent zijn door blessures. “Qua lichaamsbouw en ervaring die hij opdoet in de Bundesliga, zijn er niet veel keepers in Nederland die op een hoger niveau zitten”, aldus Meijer tot slot.

Houdt Flekken vanavond zijn doel schoon? Pak 3.75x je inleg!

Flekken is de beste keeper van dit Oranje momenteel

  • Eens
  • Oneens
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie