‘Keiharde matchfixing in Nederland’

Foto: ‘Keiharde matchfixing in Nederland’

Valentijn Driessen is er zeker van: de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Den Bosch (13-0) is verkocht. In de Vandaag Inside-rubriek Koffie met Valentijn spreekt de journalist klare taal.

Driessen heeft er geen twijfel over of er sprake is van matchfixing. “Ik hoor er alleen niemand over”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf. “Vorige week houdt Den Bosch een club als ADO op 0-0. Het is misschien niet aan de ranglijst, maar wel aan de stand van de derde periode te zien, maar ADO is gewoon een van de betere elftallen van deze competitie. Een week later verliest dat elftal met 13-0 bij PEC. Daar zit een luchtje aan, echt.”

Volgens Driessen moet er onderzoek worden verricht naar de wedstrijd in Zwolle. Zelf kan hij zich niet voorstellen dat dit op een legale manier is gebeurd. “Als ik die keeper (Konrad Sikking, red.) zie… die vertrouw ik ook voor geen meter. Het is ongelooflijk, ja. En dan zijn ze allemaal zogenaamd zwaar teleurgesteld met zijn elven? Ze waren er allemaal bij.”

Driessen, die zich niet kan voorstellen dat de ontslagen Jack de Gier betrokken was bij de vermeende matchfixing, voegt toe: “Net als VVV-Ajax toen: dat kán gewoon niet. We hebben toch allemaal gevoetbald? Bij 6-0, 7-0 zei er één tegen de tegenstander zoiets van: ‘hé, even rustig aan, hè’. Dat werd gewoon onderling geregeld. Maar dit… Niemand heeft het over matchfixing, maar dit kan niet anders.”

VVV-Venlo
FC Den Bosch
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 maart 2023 20:01.

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
751+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie