Jong Oranje-spits Noah Ohio dicht bij transfer naar Eredivisie

Foto: Jong Oranje-spits Noah Ohio dicht bij transfer naar Eredivisie

Het heeft er alle schijn van dat Noah Ohio na de winterstop in de Eredivisie speelt. De spits van Jong Oranje lijkt namelijk door Standard Luik verhuurd te gaan worden aan FC Utrecht.

FC Utrecht gaat aanvaller vrijwel zeker huren van Standard Luik

Bij Standard kwam hij niet veel aan spelen toe, Utrecht kon door de blessure van Descotte en de tegenvallende start van Lidberg bij de club wel een centrumaanvaller gebruiken. Bij Jong Oranje is hij onder Michael Reiziger vaste eerste keuze in de punt.

Ohio werd op 16 januari 2003 geboren in Almere. Hij had zoveel talent dat hij opviel bij de plaatselijke BVO. Ook daar maakte hij indruk, waarna Manchester United bij de familie Ohio aanklopte. Zijn moeder maakte de keuze om naar Engeland te verkassen. Daar speelde de aanvaller met Nigeriaanse roots niet alleen in de jeugdopleiding van United, maar later ook in die van Manchester City.

In de zomer van 2019 kwam er een nieuw avontuur voor Ohio, bij RB Leipzig. Die club verhuurde hem in de winter van 2021 aan Vitesse. In Arnhem zagen de fans hem maar weinig in actie; slechts vier keer viel hij in. Na een verhuurperiode bij Austria Wien kwam hij in de zomer van 2022 terecht in Luik. Daar maakte hij indruk in z’n eerste seizoen, waardoor Reiziger hem in september opnam in de selectie van Jong Oranje. Hij debuteerde tegen Moldavië en scoorde al 2 keer in 3 interlands.

Goede spits voor Utecht?

  • Ja
  • Nee..
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie