‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’

Foto: ‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’

Marco van Ginkel acht de kans groot dat hij komend seizoen niet meer voor Vitesse speelt. Het contract van de aanvoerder loopt af, maar een verlenging lijkt er niet in te zitten. Van Ginkel voerde nog geen gesprekken, maar ziet het niet zitten om in de Keuken Kampioen Divisie te spelen.

Van Ginkel gaat uit van Vitesse-vertrek

De 31-jarige Ginkel, die eerder ook uitkwam voor PSV, vertelt, geciteerd door De Telegraaf, dat hij nog niet van plan is om te stoppen. “Het is mijn bedoeling om wel door te gaan.” Dat zal hoogstwaarschijnlijk niet bij Vitesse zijn, dat volgend seizoen in de KKD ook regelmatig op kunstgras moet spelen. “Dat is een grote complicatie.”

De achttien punten in mindering is als een hard aangekomen bij Van Ginkel. “Dat is heel teleurstellend. Er is ongeloof. Bij iedereen. Als je zoveel punten in mindering krijgt. Ik heb het ooit van ADO gehoord, dat ze een puntenstraf hebben gekregen. Min 6. Verder nog nooit gehoord. Dat voel je ook. Veel jongens zijn nog nooit gedegradeerd.”

Harde klap voor Vitesse en Van Ginkel

Het nieuws bereikte de spelers via een groepsapp. “We hebben een paar dagen vrij gehad door de bekerfinale. Iedereen werd ingelicht door de groepsapp. Dan heb je het weekend vrij. Dat is dan toch anders dan anders. Met de degradatie. Dat doet zeker pijn. Bij iedereen, zeker ook met de jongens die een nog net wat grotere band met de club hebben.”

Afgelopen maandag kwam de groep voor het eerst weer bij elkaar vertelt Van Ginkel. “Dan doet de trainer een woordje bij aanvang van de training. Het is gebeurd. We zijn gedegradeerd. We moeten weer door. Je wil toch weer vooruit kijken. Je wil toch je best blijven doen. Voor de fans, die het hele seizoen achter ons stonden, wil je wat teruggeven. Het zou mooi zijn als we toch nog van de -1 kunnen komen.”

Zien we Van Ginkel volgend seizoen nog wel in de Eredivisie?

  • Ja, gaat naar een andere Eredivisie-club
  • Nee, dat verwacht ik niet
484+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie