Jesús Navas legt na Sevilla-zege eis neer bij bestuur

Foto: Jesús Navas legt na Sevilla-zege eis neer bij bestuur

Jesús Navas hoopt dat Sevilla snel met het nieuws naar buiten komt dat de club langer doorgaat met José Luis Mendilibar. Volgens de aanvoerder verdient de hoofdtrainer het om ook in het nieuwe seizoen aan het roer te staan.

Stroef seizoen Sevilla

Sevilla kreeg het dit seizoen in de competitie niet voor elkaar om aan de verwachtingen te voldoen. Met 13 overwinningen, 10 gelijke spelen en maar liefst 14 nederlagen eindigden de Spanjaarden op de elfde plaats op de ranglijst, waarmee het plaatsing voor een Europees toernooi aan zich voorbij zag gaan.

Niets was echter minder waar, want door het binnenhalen van de Europa League plaatst de club zich voor de groepsfase van de Champions League. Navas stelt dat dit voor een belangrijk gedeelte komt door Mendilibar. De trainer verving in maart Jorge Sampaoli, die werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Enthousiasme bij Navas

De captain is dan ook van mening dat Mendilibar het verdient om aan te blijven. “Ik geloof dat alles over hem is gezegd. Hij transformeerde ons en bracht het beste in ons naar boven. Hij verdient het om nog veel langer bij ons te zijn. Anders word ik boos”, zo liet hij weten tegenover de Spaanse media.

Navas had niet verwacht dat het teleurstellende seizoen zo een einde zou hebben. “Het is echt geweldig. In het afgelopen jaar hebben we veel geleden, maar zijn we uiteindelijk ook weer geslaagd. Alles leek fout te gaan, maar het team stond op en kreeg alles. Sevilla is groot”, aldus de dolblije voetballer.

Is José Luis Mendilibar een topcoach?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie