Inter slaat aanval AC Milan met minimale zege af

Internazionale heeft de stadsderby tegen AC Milan met 1-0 gewonnen. I Nerazzurri was de bovenliggende partij in de derby, maar vergat dat in de score uit te drukken. Uiteindelijk bleek het doelpunt van Lautaro Martínez genoeg voor de overwinning.

Voorafgaand aan de stadsderby had AC Milan de mogelijkheid om bij winst over Inter heen te gaan, maar de Rossoneri had weinig in de melk te brokkelen. De thuisploeg had al snel de score kunnen openen, maar Martínez stuitte op doelman Ciprian Tatarusanu.

Inter bleef vervolgens het betere van het spel houden in de eerste helft en zag dat na een dik half uur spelen beloond worden met de openingstreffer. Uit een corner van Hakan Çalhanoglu kopte Lautaro Martínez de bal nu wel langs Tatarusanu. Het bleek tevens de ruststand.

Tegenvallend AC Milan

AC Milan kon er in de eerste helft bitter weinig tegenover stellen en ondernam pas na een uur spelen de eerste doelpoging. Oliver Giroud schoot de bal echter over het doel van André Onana. Ondanks een aantal aanvallende wissels van Stefano Pioli lukte het Milan niet om echt een vuist te maken tegen Inter. Doordat ook de de ploeg van Simone Inzaghi verzuimde om de genadeklap uit te delen bleef het toch nog lang spannend. De VAR keurde diep in blessuretijd nog wel een doelpunt van Martínez af, maar gescoord werd er echter niet meer. Daardoor heeft Inter plek twee stevig in handen en is AC Milan nu op vijf punten achterstand is gezet.