Iedereen kreeg appje Schreuder, behalve Blind

Foto: Iedereen kreeg appje Schreuder, behalve Blind

Het Algemeen Dagblad doet vandaag een boekje open over het vertrek van Daley Blind bij Ajax. Het blijkt al maanden mis te hebben gezeten tussen de geroutineerde multifunctionele voetballer en oefenmeester Alfred Schreuder…

Volgens de krant ondervonden de spelers van de Amsterdammers al veel langer dat Blind en de coach gebrouilleerd waren… “In Waalwijk bijvoorbeeld, toen na een dramatische eerste helft een bommetje barstte in de kleedkamer. Blind werd vervangen. De wedstrijd erna, tegen Liverpool, verscheen de ervaren linkspoot weer aan de aftrap. Een week later, in Glasgow, nam hij alsnog plaats op de bank toen Owen Wijndal fit genoeg bleek. Toen hij uitviel, gaf Schreuder rechtspoot Devyne Rensch de voorkeur, net als in de topper tegen PSV erna.”

In een paar weken tijd degradeerde Blind dus van eerste tot vierde linksback… “En als de spelers dat nog niet doorhadden, werd ze dat in Qatar wel duidelijk. Navraag bij internationals leert dat de Ajacieden een appje met succeswensen ontvingen van Schreuder. Op één speler na: Blind. Daar werd in de groep met verbazing naar gekeken.”

Clubleiding geep niet in

De directie ‘stond erbij en keek ernaar’: “De clubleiding ondernam de voorbije maanden ook weinig om de band tussen trainer en speler aan te halen. Voor Ajax kwam er nog iets anders bij kijken. Namelijk contractvoorwaarden waarmee Blind voor langere tijd een dure reserve kon worden. Dat deed de directie er ook toe besluiten over te gaan tot contractontbinding.”

Speelt Ajax gelijk tegen NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Triest?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2035+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie