Ibrahimovic: “Ik ben het verleden, heden en toekomst voor mijn land”

Foto: Ibrahimovic: “Ik ben het verleden, heden en toekomst voor mijn land”

Zlatan Ibrahimovic maakt voor het eerst sinds een lange periode weer onderdeel uit van de selectie van Zweden. Ondanks zijn 41-jarige leeftijd verwacht de aanvaller nog altijd een sleutelrol te kunnen vervullen voor zijn land.

Vertrouwen bij Ibrahimovic

Zweden opent zaterdag de kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland met een thuisduel met België. Ibrahimovic geeft zijn team daarbij een goede kans op een sterk begin en vertelt in aanloop naar de wedstrijd op de persconferentie dat hij het nog altijd in zich heeft zitten om zijn ploeg bij de hand te nemen.

De voormalig aanvaller van onder meer Ajax, Juventus en Barcelona erkent dat hij vanwege zijn leeftijd op zijn fysieke gesteldheid moet letten, maar denkt dat hij desondanks klaar is voor de ontmoeting. “Op mijn leeftijd denk je niet aan de toekomst. Maar eigenlijk ben ik het verleden, het heden en de toekomst voor mijn land”, zo vertelt hij.

Volgens Ibrahimovic is het achter de schermen nog onduidelijk wat zijn precieze rol binnen het team gaat zijn, maar is het vooral belangrijk om van wedstrijd naar wedstrijd te kijken. Voor Zweden staan namelijk een aantal belangrijke duels te wachten. “De trainer heeft mij geselecteerd en dat is voor mij iets om blij mee te zijn”, aldus de centrumspits.

Mogelijke contractverlenging

Aankomende zomer loopt het contract van Ibrahimovic ten einde. De kans lijkt echter groot te zijn dat de Zweedse aanvaller nog geen afscheid neemt van het profvoetbal. Naar verluidt wil AC Milan dolgraag een langere verbintenis aangaan, terwijl ook andere Italiaanse clubs graag met Ibrahimovic in zee zouden willen gaan.

Maakt Ibrahimovic een doelpunt tegen België?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is de terugkeer van Ibrahimovic bij het Nationale team logisch?

  • Ja, slim van Zweden
  • Nee, onbegrijpelijk
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie