Zlatan bedreigde jonge Alderweireld: “Dan maak ik je af”

Foto: Zlatan bedreigde jonge Alderweireld: “Dan maak ik je af”

Toby Alderweireld twijfelde aan het begin van zijn carrière of de voetbalwereld wel iets voor hem was. Dat hij alles te maken met een confrontatie met Zlatan Ibrahimovic.

Belg twijfelde aan begin carrière

Alderweireld was te zien op de Belgische tv als kandidaat bij spelshow De Slimste Mens. De start van zijn loopbaan kwam ter sprake. Bij mijn debuut bij Ajax heb ik gespeeld tegen Inter, met Zlatan Ibrahimovic”‘, zei de mandekker.”, begon de verdediger. Feitelijk is dat niet helemaal correct: zo debuteerde Alderweireld tegen FC Volendam en speelde nooit tegen het Internazionale van Zlatan. Wel trof hij hem tijdens zijn tweede Champions League-duel, met Ajax tegen AC Milan (1-1).

Imposante Zlatan

“Zlatan was een heel imposant figuur”, aldus Alderweireld. “Er was een corner, ik wilde hem een beetje blokkeren en hij liep tegen mij aan. De bal ging weg, hij draaide zich om en zei: “als je dat nog eens doet, maak ik je af”. Ik was negentien jaar (eigenlijk 21, red.) en dacht toen: voetbal is niets voor mij.”

Alderweireld ging echter door met voetballen en zou daar zeker geen spijt van krijgen. Via Atlético Madrid, Southampton, Tottenham Hotspur en Al-Dubail SC belandde hij vorig jaar bij Antwerp FC. De 34-jarige stopper speelde de Champions League-finale en kwam 127 keer uit voor de nationale ploeg.

@goplay.be Toby + Zlatan = 💀 😳 #dsmtw #GoPlay #Play4#tobyalderweireld#antwerpfc#ajax ♬ origineel geluid – GoPlay

Zou je dan bang worden voor Zlatan?

  • Echt wel
  • Nee joh
500+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie