Ibrahimovic wil een ‘Ajax geïnspireerd AC Milan’

Foto: Ibrahimovic wil een ‘Ajax geïnspireerd AC Milan’

Zlatan Ibrahimović is nu iets meer dan een maand in dienst bij AC Milan. Officieel is hij terug in de rol als RedBird Capital senior advisor. Het komt erop neer dat de Zweed adviseur is voor de eigenaren van de club. In de toekomst wil Ibrahimović graag zien dat AC Milan de richting van Ajax opgaat. De inspiratie uit zijn visie komt voort uit de tijd dat de oud-speler zelf nog in Amsterdam speelde.

‘Jeugdopleiding AC Milan moet geïnspireerd zijn op Amsterdams model’

Het Italiaanse Tuttosport is eens gedoken in wat Zlatan Ibrahimović nu precies doet bij AC Milan. Zo is zijn taak momenteel om in contact te staan met de spelers in de selectie en veel aanwezig te zijn op het trainingscomplex van AC Milan. Zo ziet hij hoe het gaat bij de club en of hij spelers soms ergens op aan kan en moet spreken. Naast die dagelijkse taak gaat het Italiaanse medium ook in op de toekomst van AC Milan in combinatie met de ambities van Ibrahimović. De oud-speler van Ajax zou graag zien dat er een ‘Ajax geïnspireerd AC Milan’ komt.

Dat wil zeggen dat AC Milan meer met de jeugd moet gaan doen in de komende jaren. Ajax behoort tot clubs die de meeste spelers voor de internationale competities op aan het leiden is. AC Milan kan hier volgens de Zweed echt nog wel wat van leren. Ibrahimović wil zijn eigen ervaringen uit Amsterdam graag meenemen en dat terugzien in Milaan. De Zweed is vaak te zien bij de jeugdopleiding van AC Milan en wil daar graag zijn eigen mentaliteit doorgeven op de jeugd.

Ibrahimović bij Ajax

In 2001 kwam Ibrahimović naar Amsterdam. Hij werd overgenomen van Malmö. De Zweed verbleef drie jaar bij Ajax. Uiteindelijk speelde hij 110 wedstrijden voor Ajax waarin hij 48 keer scoorde en ook nog eens 17 assists gaf. In 2004 vertrok Ibrahimović naar Juventus en na lange carriere bij Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, LA Galaxy keerde hij in 2020 terug bij AC Milan. In 2023 ging hij uiteindelijk met voetbalpensioen.

Heeft Zlatan een punt?

  • Ja, AC Milan kan nog veel leren van de Amsterdamse opleiding
  • Nee, ze moeten de talenten gewoon de kans geven. Er loopt daar genoeg goeds
442+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie