“Het is een schande voor het Nederlandse voetbal”

Foto: “Het is een schande voor het Nederlandse voetbal”

Pantelis Hatzidiakos is zwaar teleurgesteld in de uitschakeling van AZ door West Ham United. Volgens de Griekse verdediger had er veel meer ingezet tegen de Premier League-club. Desondanks overheerst er wel trots bij Hatzidiakos, maar is er ook woede om de ontstane rellen na afloop van de wedstrijd.

AZ negatief in het nieuws

Hatzidiakos baalt vooral van het feit dat het na afloop van de wedstrijd nauwelijks meer gaat over het voetbal van AZ, maar dat de club nu op een andere manier in een kwaad daglicht komt te staan. “Het was zo’n mooie avond”, vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Er was veel sfeer en iedereen had zin in de wedstrijd. En dan gaan ze zulke gekke dingen doen. Blijf dan gewoon lekker thuis. We speelden tegen een Engelse club, dit gaat dus de hele wereld over. En dan gaat het dus alleen maar over die rellen, niet meer over de wedstrijd. Zo gaan we in het nieuws komen. Het is een schande voor het Nederlandse voetbal”, stelt Hatzidiakos.

Wedstrijd zonder publiek voor AZ?

Volgens de Grieks international kunnen de rellen weleens grote gevolgen hebben voor AZ. “Volgend seizoen spelen we misschien een heel moeilijke voorrondewedstrijd in een Europees toernooi en spelen we zonder publiek omdat we worden gestraft hiervoor. Of we krijgen een enorme boete.”

Naast de boosheid over de rellen heerst er ook wel enige vorm van trots bij Hatzidiakos. “We hebben een geweldig Europees toernooi gespeeld. Als ik terugdenk aan de eerste ronde tegen FK Tuzla City in Bosnië, dan lijkt dat wel heel erg lang geleden. We hebben een geweldig seizoen gehad met een selectie waarin de sfeer geweldig is. Echt, je zou het moeten zien hoe we met elkaar omgaan allemaal. Ik denk dat we meer hadden verdiend dan dit.”

Spelen NEC en AZ gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet AZ komend seizoen een Europees duel zonder publiek spelen?

  • Ja, dat zou gepast zijn
  • Nee, dat gaat te ver
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie