Ajax krijgt Grieks advies: “Brobbey denkt dat één goal genoeg is”

Foto: Ajax krijgt Grieks advies: “Brobbey denkt dat één goal genoeg is”

Yannis Anastasiou pakte vorige maand als trainer van AE Kifisias een punt tegen AEK Athene en weet dus wat Ajax donderdagavond kan verwachten. Het is volgens de oud-speler van de Amsterdamse club niet zomaar gezegd dat de Grieken worden verslagen in het Europa League-duel, dat gewonnen moet worden om naar de Conference League te gaan. “Ze kunnen Ajax problemen geven”, vertelt de voormalige spits aan SoccerNews.nl.

Interview met Yannis Anastasiou over Ajax – AEK Athene

De technische staf van Ajax heeft volgens Anastasiou geen tips nodig om AEK te analyseren. Die kennis hebben ze zelf in huis. “John van ’t Schip is bondscoach geweest van Griekenland. Hij kent de club goed. Bovendien heeft hij een Griekse assistent.” Toch is de vijfvoudig international niet te beroerd om een korte voorbeschouwing te geven. “Wat ik kan vertellen is dat AEK met deze coach aanvallend voetbal speelt. Ze proberen overal druk te zetten, uit en thuis. Ze spelen elke wedstrijd volgens hun eigen filosofie. Ze missen een aantal belangrijke spelers door blessures, maar het blijft een gevaarlijke ploeg. Ze kunnen Ajax problemen geven.”

De goede vorm van Ajax in de Eredivisie geeft de Amsterdamse supporters hoop, maar Europese tegenstanders zijn toch van een kaliber. “Ajax is nog niet op het niveau wat de mensen willen zien”, weet Anastasiou. “Het spel is wisselvallig. Dat zag je ook in de tweede helft tegen Sparta. In de competitie hebben ze een goede reeks neergezet, maar Europese wedstrijden zijn totaal anders. Dan moet je 95 minuten lang volledig geconcentreerd zijn en geen fouten maken. Ajax geeft nog wel eens ruimte weg en daar kan de tegenstander van profiteren.”

Als oud-spits kijkt Anastasiou met extra aandacht naar Brian Brobbey. Hij ziet dat de huidige spits van Ajax zich ontwikkelt, maar mist ook nog iets. “Hij kan meer goals maken. Hij moet gretiger zijn. Brobbey heeft de kwaliteit en de potentie, maar soms mis ik het gevoel dat hij hongerig is. Hij scoort één keer en denkt dat het dan genoeg is. Op dit niveau moet je als spits van Ajax altijd gretig zijn naar de volgende goal. Die mentaliteit moet Brobbey meer tonen. Want met zijn fysieke kracht, snelheid en het afmaken in de zestien kan hij meer doen.”

AJAX moet oppassen, Feyenoord in heksenketel | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #22

Eigen toekomst als trainer

Anastasiou is sinds vorige week geen trainer meer bij Kifisias. “Er was een discussie met de leiding van de club. We waren het over een aantal zaken niet eens, dus hebben we samen besloten om te stoppen”, legt de oud-Ajacied uit. “Dat is voetbal. Soms gaan dingen zoals je verwacht, soms niet. Je moet accepteren dat andere mensen een andere mening hebben. En dat die bepalend is. Dan kun je op een nette manier de samenwerking beëindigen. Daar kies ik altijd voor. Je wilt je werk in goede omstandigheden doen, maar als je dat niet kunt doen, is het beter om te stoppen.”

Na zijn vertrek bij de Griekse hekkensluiter hoopt de oud-trainer van Roda JC, Panathinaikos en VV Kortrijk een nieuwe club te vinden. “Ik ben nu tien jaar hoofdtrainer en heb genoeg ervaring. Ik sta open voor alle avonturen. Het enige wat voor mij belangrijk is, is dat de club stabiel is. Dat heb ik door de jaren heen geleerd. Ik kan beter functioneren bij een club met een goede structuur en een beleidsplan. Die mogen altijd bellen.”

Lees ook: Het hectische leven van trainer Yannis Anastasiou: “Vallen en opstaan”

Moet Brobbey gretiger zijn?

  • Ja, dat viel mij ook al op.
  • Nee, hij scoort voldoende de laatste tijd.
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie