Griekenland maakt ‘cruciale fout’ in aanloop naar duel met Oranje

Foto: Griekenland maakt ‘cruciale fout’ in aanloop naar duel met Oranje

Angelos Charisteas vindt het onbegrijpelijk dat Gus Poyet, bondscoach van Griekenland, ervoor heeft gekozen om Anastasios Douvikas thuis te laten. Volgens de oud-voetballer heeft de spits alles in zich om belangrijk te zijn.

Charisteas enthousiast

Charisteas beleefde met het Griekse elftal in 2004 zijn hoogtepunt door in de finale van het Europees kampioenschap in Portugal het enige en winnende doelpunt te maken. Het leverde hem destijds zelfs een transfer op naar Ajax, waar hij nooit volledig slaagde. Ook bij Feyenoord lukte het hem niet om te overtuigen.

Inmiddels is de voormalig aanvaller gestopt en volgt hij het voetbal vanaf de zijlijn. Charisteas zag de afgelopen jaren onder meer hoe zijn landgenoot Douvikas bij FC Utrecht zijn kans greep en uiteindelijk een transfer naar Celta de Vigo verdiende. Het is de verwachting dat hij ook in Spanje succesvol zal zijn.

Onbegrip over Douvikas

Dat Griekenland Douvikas niet meeneemt voor het belangrijke duel met het Nederlands elftal, vindt hij dan ook niet te snappen. “Het is onbegrijpelijk dat Douvikas niet is geselecteerd: de topscorer van de Eredivisie (19 goals, red.). Nou, dat word je niet zomaar”, zo benadrukt Charisteas in een interview met De Volkskrant.

“We zitten in een loodzware groep met Frankrijk en Nederland, ploegen die op het laatste WK pas na strafschoppen zijn uitgeschakeld door de wereldkampioen. We moeten minimaal een grote uitwedstrijd winnen. Plaatsing voor het EK is cruciaal voor het Griekse voetbal”, benadrukt hij. “Er is best een goede spelersgroep, we hebben het Frankrijk thuis heel moeilijk gemaakt. Dat kunnen we tegen Nederland weer doen. “

Heeft Charisteas gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie