Go Ahead wint, maar maakt zich zorgen over blessures

Foto: Go Ahead wint, maar maakt zich zorgen over blessures

Go Ahead Eagles heeft op zaterdagavond afgerekend met Fortuna Sittard in het Fortuna Sittard Stadion. Het werd 0-2 voor de bezoekers uit Deventer, die echter opgeschrikt werden door twee (op het oog) vervelende blessures, van Bobby Adekanye en Bas Kuipers.

Go Ahead was in de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij en halverwege de eerste helft maakten de Eagles de 0-1: Kuipers werd over het hoofd gezien door de verdedigers van Fortuna en kon op aangeven van Adekanye de 0-1 maken. En nog voor rust werd de marge ook nog eens verdubbeld door de bezoekers: dit keer was het Adekanye zelf die toesloeg. Hij werd diep gestuurd door Enric Llansana en verschalkte doelman Ivor Pandur.

Fortuna-coach Julio Velázquez had genoeg gezien en greep stevig in. De Spanjaard zette George Cox en Úmaro Embaló onder de douche en bracht Rémy Vita en debutant Thomas Buitink binnen de lijnen. De Limburgers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar konden eigenlijk totaal geen vuist maken.

In de slotfase van het duel kreeg Go Ahead echter nog wel met de nodige zorgen te maken. Eerst moest Adekanye het veld namelijk geblesseerd verlaten en even later liep ook Kuipers tegen de blessurelamp. Bij de aanvoerder van de Eagles moest er zelfs een brancard aan te pas komen om hem naar de kleedkamer te transporteren. De overwinning van de ploeg van trainer René Hake kwam desondanks niet meer in gevaar. Fortuna was immers gewoonweg onmachtig om gevaar te stichten.

Scoreverloop: 0-1 (21′) B. Kuipers, 0-2 (44′) B. Adekanye

Wint Go Ahead ook in de beker van Heracles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie