Gelderse Derby onder hoogspanning: ‘Anders 10 jaar geen uitfans’

Foto: Gelderse Derby onder hoogspanning: ‘Anders 10 jaar geen uitfans’

Aankomend weekend kruisen NEC en Vitesse de degens met elkaar in Nijmegen. Als er in de aanloop daar naartoe op vervelende wijze acties in elkaars steden worden gehouden door de fans, dreigt een uitsupportersverbod voor de komende tien (!) jaar. Dat meldt NEC-directeur Wilco van Schaik.

Wilco van Schaik houdt zijn hart vast richting NEC – Vitesse

“Na Ajax-Feyenoord van afgelopen zondag staat er het vergrootglas op”, zegt Van Schaik, die zelfs ‘ludieke’ acties in de tegenstanders’ stad ten strengste afraadt. “Dat kan niet meer. Als je wat wilt doen, moet je dat in je eigen stad doen. Want anders mag er tien jaar geen uitpubliek meer bij de derby komen.”

Volgens Van Schaik ‘is er gewoon al te veel gebeurd’, bijvoorbeeld de rellen rondom de Gelderse Derby van 2021. “Waarbij het dus niet alleen om de wedstrijd gaat, maar ook om de aanloop ernaartoe. Als dat goed gaat, mogen wij straks ook met meer dan achthonderd man naar Arnhem.”

Kopzorgen

In het Algemeen Dagblad legt de beleidsbepaler tot slot uit dat hij ‘de trouwere fangroepen’ wel vertrouwt, maar zorgen heeft over de ‘nieuwe groeperingen’. “Die hebben nog veel geldingsgedrang, willen zich manifesteren. Tegen hen zeg ik: je zet echt wat op het spel, de consequentie kan zijn er dat geen derby meer met uit-supporters wordt gespeeld. Nooit meer.” Er worden zo’n 500 Vitesse-fans in het uitvak van De Goffert verwacht komend weekend.

Vrees jij nieuwe rellen?

  • Ja…
  • Nee
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie