‘Gakpo-opvolger valt door de mand’

Foto: ‘Gakpo-opvolger valt door de mand’

Cody Gakpo is vertrokken bij PSV. De aanvaller werd in de eerste wedstrijd na de Liverpool-transfer vervangen door Anwar El Ghazi. Dat ging volgens Marco Timmer van Voetbal International niet lekker.

Volgens Timmer kon de buitenspeler geen indruk maken toen hij zijn kans kreeg tegen Sparta. “El Ghazi is voorlopig de vervanger van Gakpo, maar tegen Sparta maakte de 27-jarige aanvaller te weinig indruk. In negen Eredivisiewedstrijden kwam El Ghazi tot nog toe tot drie doelpunten en één assist”, schreef de journalist.

Dat kan er toe leiden dat de clubleiding deze transferperiode nog in actie komt. Het is logisch dat de PSV-directie aankijkt hoe El Ghazi zich presenteert”, schreef Timmer. “Hij krijgt de kans zich te bewijzen en met zijn aantrekken in de zomer speelde de club feitelijk al in op een eventueel vertrek van Gakpo.”

Dat leidt tot een tweestrijd bij de Eindhovenaren. “”PSV kan de Gakpo-miljoenen namelijk heel goed gebruiken om rode cijfers te voorkomen, in plaats van die te besteden aan een nieuwe dure buitenspeler met een hoog salaris.”

Lees ook: PSV heeft Gakpo-vervanger al in huis

De vraag is of dit van El Ghazi te verwachten is. “Aan de andere kant haalt de oud-speler van onder meer Ajax, Lille en Aston Villa bij lange na niet het rendement dat Gakpo (13 goals en 17 assists in 24 duels) dit seizoen noteerde.”

Fortuna Sittard
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:29.

Is El Ghazi goed genoeg?

  • Ja
  • Nee
1258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie