Frimpong over toekomst: “Ik laat alles aan God over”

Foto: Frimpong over toekomst: “Ik laat alles aan God over”

Jeremie Frimpong beleeft een uitstekende periode met Bayer Leverkusen. Meerdere Europese topclubs zouden hem daarom graag willen inlijven, maar de vleugelverdediger is voorlopig niet bezig met een vertrek.

Genietende Frimpong

De Nederlander begon zijn spelersloopbaan bij Manchester City, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. In het eerste team kwam hij echter nooit. Frimpong maakte daarom in 2019 de overstap naar Celtic waarbij hij zichzelf razendsnel ontwikkelde en anderhalf jaar later een overstap naar de Bundesliga verdiende.

Bij Bayer Leverkusen vervolgde hij de opgaande lijn en is hij inmiddels een van de smaakmakers van het elftal. Hoewel Ronald Koeman hem tijdens de afgelopen interlandperiode niet besloot te selecteren, heeft hij alles in huis om ook in het Nederlands elftal van waarde te zijn. De 22-jarige Amsterdammer heeft dan ook een veelbelovende toekomst voor zich liggen.

Frimpong sluit niet uit dat hij de komende jaren een transfer gaat maken, maar durft nog niet te stellen wat zijn volgende stap zal zijn. “Ik ben heel religieus. Ik laat alles aan God over. Hij kiest mijn toekomst. Ik zou graag titels willen winnen, ik hou van dat gevoel. Nu wil ik Bayer Leverkusen gewoon helpen”, zo vertelt hij aan Voetbal International.

Tweejarig contract

De voetballer beschikt nog over een contract tot de zomer van 2025, waardoor clubs diep in de buidel moeten tasten om hem komende zomer al binnen te halen. De transferwaarde van Frimpong ligt ongeveer op 35 miljoen euro, maar het is de verwachting dat Bayer Leverkusen een hogere vraagprijs zal hanteren.

Hoort Frimpong in de Oranje-selectie thuis?

  • Ja, hij heeft de kwaliteiten
  • Nee, anderen zijn beter
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie