Fransen vertrouwen op ‘de bliksem’, Engelsen smullen van ‘blockbuster’

Foto: Fransen vertrouwen op ‘de bliksem’, Engelsen smullen van ‘blockbuster’

Doordat Frankrijk en Engeland afrekenden met respectievelijk Polen en Senegal, treffen de twee grootmachten elkaar aanstaande zaterdag in de kwartfinale. De media kijken nu al reikhalzend uit naar dé kraker van het toernooi tot dusver.

Daarbij legt men in Frankrijk het lot van het voetballand in handen van sterspeler Kylian Mbappé, die tegen Polen twee geweldige goals maakte én een puntgave assist op spits Olivier Giroud leverde. “God save our king”, kopt L’Equipe over de linksbuiten van PSG. De krant stelt dat Frankrijk ‘voor niemand bang hoeft te zijn, zolang Mbappé meedoet’.

“De bliksem sloeg weer toe, Mbappé zette het WK in vuur en vlam”, schrijft Le Parisien verder. En ook in Spanje is men geïmponeerd door Mbappé. Marca: “Hij komt van een andere planeet. De geschiedenis zal het moeten leren, maar er is geen reden om aan te nemen dat Mbappé niet de beste Franse voetballer aller tijden gaat worden.” En het Belgische medium Het Laatste Nieuws: “Stel: u mag één dag een profvoetballer zijn. Dan toch wel Kylian Mbappé zeker? Wat een speler, wat een attractie. Al helemaal op dit WK. Mon Dieu.”

‘Here oui we go’

Maar in Engeland barst men net zo goed van het vertrouwen, dankzij de 3-0 zege op Senegal gisteren. “Engeland maakt zich op voor een wedstrijd om van te watertanden”, smult de Daily Express. Verder kopt The Sun ‘here oui go’ en vraagt Sky Sports zich af: “Waarom zouden we niet mogen dromen over de titel?”

Analist Gary Neville blikt vooruit op ITV: “Het was een zware bevalling op weg naar het WK, maar de manager en de spelers leveren weer. Wat een blockbuster komt er zaterdag aan. Ze verdienen dit soort wedstrijd in deze fase van het toernooi.” Met name Jude Bellingham maakt indruk. “Je ziet zelden een middenvelder zo comfortabel spelen op zowel zijn eigen als de vijandelijke helft. Het lijkt alsof hij alles kan. Is hij een controleur, is hij een aanvallende middenvelder? Hij heeft alles.”

Tot slot stak ook Roy Keane de loftrompet uit voor de negentienjarige Bellingham (Borussia Dortmund). “Normaal zie je het van een speler van wereldklasse die 26, 27 jaar is. Hij doet alles. We praten over wat er allemaal in zijn hoofd omgaat. Hij is volwassen, beslissend. Deze jongen heeft alles. Hij speelt alsof hij al honderd interlands op zijn naam heeft staan.”

Op wie zet jij je geld?

  • Engeland
  • Frankrijk
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:03
0+
Timber krijgt groen licht: “De laatste stap”
20:48
7+
“Haaland zit opgesloten in het systeem van Guardiola”
20:35
38+
Mossou verdedigt Vitesse-besluit: “Wees trots”
20:23
25+
‘Almere City onthult Maduro-standpunt’
20:13
59+
‘Keiharde Vandaag Inside-clash’
20:00
48+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
88+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
115+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
435+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
264+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
37+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
108+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
85+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
129+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
167+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
7+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
136+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
806+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
793+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
34+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie