‘Feyenoord opnieuw gematst door arbitrage’

Foto: ‘Feyenoord opnieuw gematst door arbitrage’

Jordy Bruijn is verbolgen over het feit dat scheidsrechter Rob Dieperink maar liefst zeven minuten blessuretijd bijtrok in het bekerduel tussen Feyenoord en NEC. Tot aan de negentigste minuut leidde NEC nog met 0-2, waarna Feyenoord door twee treffers in blessuretijd er nog een verlenging uitsleepte. Bovendien zag NEC-verdediger Philippe Sandler ook nog eens de rode kaart. Het duel eindigde uiteindelijk in 4-4, waarna Feyenoord de strafschoppen beter nam.

“Het was een bijzondere avond, een hele rare wedstrijd”, vertelde Bruijn voor de camera’s van ESPN. “Een beetje vergelijkbaar met de competitiewedstrijd die we vorig jaar speelden. Helaas verliezen we hem weer. Toen de 1-2 viel, dacht ik dat we het wel vol zouden houden met twee of drie minuten blessuretijd. Maar ik weet niet waar de scheids die zeven minuten vandaan haalt? Zoveel is er niet gebeurd naar mijn idee. Maar buiten dat mogen we niet zo laat nog tegengoals krijgen. Dat is balen.”

Opmerkelijk genoeg scoorde Feyenoord afgelopen weekend tegen PSV ook in de blessuretijd. Scheidsrechter Danny Makkelie besloot in die wedstrijd ook maar liefst negen minuten extra tijd toe te kennen. Alireza Jahanbakhsh scoorde toen diep in blessuretijd de 2-2. Ook daar was na afloop de nodige controverse over.

Rode kaart?

Daarnaast was er ook nog de nodige controverse over de overtreding van Quilindschy Hartman, die vroeg in de wedstrijd een grove charge beging op NEC-speler Bart van Rooij. Feyenoord-trainer Arne Slot stelde dat de Rotterdammers er goed mee wegkwamen, nadat hij de beelden zag van de overtreding. “Poeh, dat is wel een pittige overtreding. Rogier Meijer zei al dat we goed wegkwamen. Ik denk dat Quincy sowieso een speler is die fel en agressief op de bal verdedigt. Dit is iets té agressief. Ik had niet het idee dat hij de bal speelde. Hij komt goed weg, dat is duidelijk.”

Speelt Feyenoord gelijk tegen SC Heerenveen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had Hartman de rode kaart moeten krijgen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vond het geen rood
2162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie