FC Volendam door het stof na bekerblamage

Foto: FC Volendam door het stof na bekerblamage

FC Volendam liep donderdagavond tegen een regelrechte bekerblamage aan. De Eredivisionist liet zich op bezoek bij de amateurs van Excelsior Maassluis verrassen en verloor met 1-0. Daardoor kwam er een snel einde aan het bekeravontuur, wat tot grote schaamte leidde bij de Palingboeren.

Beschamende nederlaag Volendam

“Dit is een beschamende nederlaag, meer kan ik er niet over zeggen”, reageerde Volendam-aanvoerder Damon Mirani na afloop bij ESPN. “We krijgen een vroege goal tegen, dat is altijd vervelend tegen deze ploeg. Wij creëerden daarna veel te weinig, waardoor zij achterover konden leunen en op de counter konden loeren. We hebben te weinig gebracht.”

Volgens de verdediger bracht zijn ploeg veel te weinig in balbezit. “We werden alleen gevaarlijk vanuit de tweede bal en dat is te weinig. Ook ik kreeg de ploeg te weinig mee. Ik weet niet waar dat aan ligt. We hebben het geprobeerd en iedereen wilde ook. Misschien is het iets van verstijving. Ik kan de vinger nog niet echt op de zere plek leggen.”

Onvoldoende voor Volendam

Ook Volendam-trainer Matthias Kohler sprak zijn teleurstelling uit. “Dit was onvoldoende, op alle vlakken. Er mislukken een aantal dingen, waardoor het vertrouwen wegzakte. Bij de tegenstander gebeurde het tegenovergestelde. We kregen er daarna ook geen vertrouwen meer in.”

“We kregen wat kansjes, maar over het algemeen was het te weinig”, vervolgde de oefenmeester. “Mijn indruk was dat er spanning bij kwam kijken op het moment dat er iets mislukte. Dan moeten we als collectief elkaar opvangen. In zo’n wedstrijd zit dan alles tegen. We waren hierop voorbereid, maar dit moeten we heel goed nabespreken. Het begint met energie en inzet.”

Zie jij een amateurploeg dit seizoen de kwartfinale van de beker halen?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie