FC Groningen grijpt ook mis op transfermarkt: “Speld in een hooiberg”

Foto: FC Groningen grijpt ook mis op transfermarkt: “Speld in een hooiberg”

FC Groningen toonde zich zeer bedrijvig op de transfermarkt deze winterse periode. De Trots van het Noorden haalde maar liefst zes nieuwe aanwinsten binnen in de hoop om straks uit de degradatiezone van de Eredivisie weg te komen. Toch had technisch directeur Mark-Jan Fledderus liever wat andere aankopen gedaan en denkt hij voorlopig niet aan opstappen.

Fledderus ligt vanwege de teleurstellende prestaties zwaar onder vuur bij Groningen. In gesprek met ESPN vertelt de technisch directeur dan ook dat de situatie hem pijn doet. “Het ergste is natuurlijk hoe de club is. Dat is dramatisch op dit moment, het is crisis.”

Volgens Fledderus is er veel misgegaan. “We hadden grote plannen met Frank Wormuth als trainer, dat is alleen niet gelopen zoals we hadden gehoopt. We hebben best wel een jonge selectie met veel potentieel, maar de selectie is onervaren. Als ze dan in zo’n situatie komen als waar we nu inzitten, vinden ze het lastig om daar mee om te gaan. Er komt heel veel druk en negativiteit bij kijken.”

Lastige transfermarkt

De technisch directeur had gehoopt om een aantal ervaren Nederlandse spelers toe te kunnen voegen aan de selectie, maar dat bleek een lastig verhaal. “Het liefst had ik er wat meer ervaring bij gehad. Ook Nederlandse jongens, die uit het juiste hout gesneden zijn. Maar die zijn als een speld in een hooiberg te vinden. Dat blijkt gewoon enorm lastig. Of je komt in een categorie spelers die al heel lang niet heeft gespeeld.”

Ondanks de slechte resultaten is Fledderus niet van plan om zelf op te stappen bij Groningen. “Ik ben geen wegloper, ik ben een topsporter en een winnaar. Ik vecht totdat iemand tegen mij zegt: sorry Mark-Jan we denken dat het beter is als iemand anders het gaat doen. Er is onrust, vooral extern, maar ik voel intern wel vertrouwen.”

Denk jij dat Groningen degradeert?

  • Ja
  • Nee
615+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie