FC Den Bosch deelt statement na 13-0 nederlaag in Zwolle

Foto: FC Den Bosch deelt statement na 13-0 nederlaag in Zwolle

FC Den Bosch verloor vrijdagavond met 13-0 van PEC Zwolle. Daags na de historische afgang heeft algemeen directeur Tom van Alphen, die net een maand bij de club werkt, een statement op de clubwebsite gedeeld.

Van Alphen richt zich onder meer op de 400 meegereisde Den Bosch-fans in Zwolle. “De nederlaag was FC Den Bosch onwaardig. Het team heeft niet laten zien wat van hen werd verwacht. Het hoe en waarom, alle details en gevolgen, analyseren we. En bovenal, hoe gaan we verder?”

‘Clubcultuur veranderen’

Van Alphen vervolgt: “Deze nederlaag moet verwerkt worden, de wonden gelikt, de frustraties uit de weg geruimd. Dus ja, we nemen kort de tijd om te reflecteren, maar vooral willen we de nasleep zo kort mogelijk houden. De grootste nederlagen zijn degenen die te lang blijven hangen. Er is een plan voor de toekomst. Er is ook de overtuiging dat we met een aantal aanpassingen grote stappen kunnen zetten. En ja, heel eerlijk, we moeten van ver komen. Binnen de clubcultuur moeten we ook veranderen om met meer perspectief naar de toekomst te kunnen kijken. Dit is niet de plaats en niet het moment om daar dieper op in te gaan. Dat doe ik zodra ik concreets iets te delen heb.”

“Onverschilligheid en berusting zijn onze grootste vijand. Deze nederlaag overwinnen we door ‘m te overstijgen. Ons er niet door te laten definiëren. Om een positieve draai te geven aan deze teleurstelling hebben we elkaar nu nodig. De berichten die ik krijg van supporters dat zij er gewoon weer zullen zijn bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, dat zij het team blijven steunen, dát is de energie die we nodig hebben”, roept de algemeen directeur. “Vrijdag in Venlo komt de eerste herkansing om te laten zien wat we waard zijn, wie we zijn. Misschien hebben we er meer dan een nodig. Maar een échte Bosschenaar staat áltijd weer op. Dat zal nu niet anders zijn.”

Goed statement?

  • Ja
  • Nee
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie