FC Barcelona stap dichterbij landstitel

FC Barcelona is een stap dichterbij het Spaanse kampioenschap. De fiere nummer één van LaLiga ondervond zaterdagavond weinig hinder van Real Betis: 4-0.

Real Betis met tien man ten onder in Camp Nou

Real Betis had in aanloop naar deze wedstrijd nog kans op Europees voetbal, maar een positief resultaat in Camp Nou zou daar natuurlijk aan bijdragen. Op bezoek bij de koploper ging het echter al in de eerste vijftien minuten mis. Op aangeven van Raphinha kopte Andreas Christensen zijn eerste doelpunt sinds 2017 tegen de touwen.

Tussen de dertigste en 45ste minuut ging bijna alles fout aan Betis-zijde. Edgar González mocht zich dat het meest aanrekenen. De verdediger mocht al invallen bij een 0-0 stand, maar pakte in de eerste helft twee gele kaarten en kon daardoor voortijdig de doucheruimte opzoeken.

FC Barcelona profiteerde dankbaar van het numerieke voordeel. Robert Lewandowski tikte op aangeven van Jules Koundé de 2-0 tegen de touwen, waar Raphinha de 3-0 op zijn naam zette. Aanvankelijk werd het derde doelpunt van de Catalanen nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR constateerde na langdurig beraad dat de assistent-scheidsrechter fout zat en keurde de treffer goed

Rust voor Frenkie de Jong

In de tweede helft kreeg FC Barcelona de mogelijkheden om verder uit te lopen, maar vergat lange tijd om de trekker over te halen. Gaandeweg besloot trainer Xavi Hernández zelfs om een aantal spelers rust te gunnen in aanloop naar de beslissende fase van het seizoen. Zo mocht Frenkie de Jong, die onlangs zijn terugkeer maakte na een hamstringblessure, eerder naar de kant.

In de eindfase viel de 4-0 toch nog dankzij Ansu Fati, wiens inzet door Guido Rodríguez tegen zijn eigen touwen werd gewerkt. FC Barcelona stevent probleemloos af op het kampioenschap. Het gat met Real Madrid blijft na deze speelronde elf punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Scoreverloop: 1-0 (14′) A. Christensen, 2-0 (36′) R. Lewandowski, 3-0 (39′) Raphinha, 4-0 (83′) G. Rodríguez (eigen doelpunt).

Wint FC Barcelona met 3-0 van Osasuna?