EXCLUSIEF – ‘Frenkie naar United, Van de Beek naar Eredivisie’

Foto: EXCLUSIEF – ‘Frenkie naar United, Van de Beek naar Eredivisie’

In de afgelopen zomer werd Frenkie de Jong nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, maar daar kwam het uiteindelijk niet van. Oud-voetballer Paul Parker (105 wedstrijden namens The Red Devils) vindt dat zijn voormalige werkgever over een paar maanden een nieuwe poging moet wagen bij de spelmaker van FC Barcelona en het Nederlands elftal.

In de winter hield United de hand op de knip, maar het heeft er alle schijn van dat oefenmeester Erik ten Hag in de aankomende window een behoorlijk miljoenenbudget tot zijn beschikking krijgt om stuk te slaan op een aantal grote namen. Twee daarvan zijn naar verluidt Frenkie de Jong en Nicolò Barella (van Internazionale). De Nederlander is natuurlijk nog altijd actief voor Barça (en nam het onlangs in de Europa League op tegen United), maar hij wordt nog altijd gelinkt aan een vertrek uit het Camp Nou.

Een verhuizing naar Old Trafford is best voor de hand liggend, omdat De Jong eerder succesvol samenwerkte met Ten Hag in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax. En de bovengenoemde Paul Parker ziet deze megatransfer (United dient ongetwijfeld een monsterbedrag af te tikken voor zijn target) helemaal zitten.

In gesprek met SoccerNews.nl noemt hij de oud-Ajacied ‘a perfect fit’ voor The Mancunians: “Ik zou het geweldig vinden als United De Jong vastlegt. Hij is een ander type speler dan Casemiro en aan de bal is hij behoorlijk beweeglijk. Hij zou uitstekend passen op het middenveld van Ten Hag.”

“Hij is een geweldige voetballer en hij zou het team een stuk beter maken”, gaat de oud-international van het Engelse nationale team verder. “De Jong zou een bepaalde ‘constantheid’ toevoegen aan het middenveld en in balbezit zou hij veel toe kunnen voegen aan dit United.”

Nicolò Barella

Ook de naam van Barella wordt genoemd in Manchester, maar volgens Parker past De Jong beter bij het elftal van Ten Hag: “Barella is ook een goede speler, maar het is toch wat moeilijker om een Italiaan in te passen. Ik zou De Jong altijd boven Barella verkiezen, mede omdat Ten Hag hem (Frenkie dus, red.) zo goed kent. Met De Jong zou United twee sterke middenvelders hebben en dan een ongeleid projectiel op de positie van nummer 10 in de persoon van Bruno Fernandes. Frenkie zet de lijnen uit en is bovendien erg slim. Hij lijdt zelden balverlies…”

Donny van de Beek terug naar de Eredivisie?

Haalt Manchester United Frenkie de Jong in huis, dan zou dat een hereniging betekenen tussen de Oranje-international en zijn maatje Donny van de Beek. Of niet natuurlijk, want de laatstgenoemde oud-Ajacied rendeert niet op Old Trafford (al is hij momenteel geblesseerd) en wordt hoogstwaarschijnlijk verkocht. Parker: “Ten Hag heeft hem aan United verkocht, maar hij weet ook wel dat dit niet gaat werken. Onder Ole Gunnar Solskjaer werd hij verkeerd gebruikt en bovendien kwam hij op het verkeerde moment naar Old Trafford, in de ‘COVID-periode’.”

De oud-voetballer heeft wel een tip voor Van de Beek: “Misschien is het voor hem slim om terug te gaan naar de Eredivisie om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Ik zie hem in ieder geval geen basisplek veroveren bij Man United.”

Wordt United Premier League-kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Frenkie naar United, Donny naar Eredivisie?

  • Goed plan
  • Nee…
8857+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie