‘Ernst blessure uitgevallen Hancko bekend’

Foto: ‘Ernst blessure uitgevallen Hancko bekend’

De schrik was in De Kuip gisteravond erg groot toen David Hancko met een door de pijn verbleekt gezicht van het veld ging, tijdens het bekerduel met PEC Zwolle (3-1). De mandekker greep naar zijn sleutelbeen na een onschuldig duel om de bal.

Gezien de compagnon van Hancko centraal achterin, Gernot Trauner, ook al maandenlang moet toekijken door een knieblessure – de Oostenrijker is inmiddels al geopereerd – hield heel Rotterdam even de adem in. Maar vooralsnog lijkt de schade bij Hancko mee te vallen.

Clubwatcher Dennis van Eersel van RTV Rijnmond meldt namelijk op Twitter: “De blessure van David Hancko valt naar omstandigheden mee. De Slowaak is nog een vraagteken voor zondag en wordt morgen getest. Maar van een lange uitschakeling lijkt geen sprake voor de verdediger. Een opluchting gezien hoe hij gisteren van het veld af ging.”

Slot haalt opgelucht adem

In de komende weken treft Feyenoord nog onder meer Ajax en FC Twente; Hancko lijkt voor die duels tijdig te kunnen herstellen en dat zal voor blijdschap bij trainer Arne Slot zorgen. “De diagnose is dat het meevalt. Maar we houden nog even een slag om de arm.” Gisteren zei Slot al: “Ik zal moeten bellen om een speler uit de beloften erbij te halen. Want ik heb geen verdedigers meer over.”

De spoeling was immers al zo dun dat tegen NEC afgelopen weekend (1-1) met twee linkspoten achterin (Hancko en Jacob Rasmussen) gespeeld werd, maar dat beviel niet. Gisteren stond Lutsharel Geertruida op de plek van Trauner, waardoor Mats Wieffer op de as startte. Hij was gelijk goed voor een goal en een assist tegen Zwolle.

FC Groningen
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 16:41.

Zonder Hancko zou de titel al onhaalbaar zijn geworden voor Feyenoord

  • Eens
  • Dat is overdreven
1339+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie