Emmen schiet Eredivisie-droom NAC aan gort

Foto: Emmen schiet Eredivisie-droom NAC aan gort

De play-offs om promotie/degradatie is de laatste jaren vaak een struikelblok gebleken voor clubs uit de Eredivisie. FC Emmen heeft zaterdagavond de eerste horde echter doorstaan door ook de returnwedstrijd tegen NAC Breda te winnen: 2-0.

Emmen en Almere strijden om Eredivisie-status

Emmen won woensdagavond al met 1-2 in het Rat Verlegh Stadion. NAC móést dus winnen in Drenthe om kans te blijven maken op promotie naar de Eredivisie. Vlak voor rust dacht Ezechiel Banzuzi de bezoekers op voorsprong te zetten, maar de 0-1 werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft werd het krachtsverschil tussen Emmen en NAC duidelijk op de Oude Meerdijk. Jeremy Antonisse liet nog een grote kans op de openingstreffer onbenut, maar in de 62ste minuut was het dan toch raak voor de ploeg van Dick Lukkien. Richairo Zivkovic kegelde op overtuigende wijze de 1-0 tegen de touwen.

NAC moest in het laatste half uur tweemaal scoren om een verlenging uit het vuur te slepen. Het bleek een mission impossible voor de manschappen van Peter Hyballa, die Emmen in de slotfase zelfs nog tweemaal de paal zag raken. In extremis maakte invaller Jasin Assehnoun alsnog de 2-0.

De Bredanaren zullen ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen zijn. Emmen moet daarentegen met Almere City FC afrekenen om lijfsbehoud mogelijk te maken.

Scoreverloop: 1-0 (62′) R. Zivkovic, 2-0 (90′) J. Assehnoun

Wint Heerenveen van Emmen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie wint de finaleronde?

  • FC Emmen
  • Almere City FC
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie