EINDE seizoen Feyenoord, BOERENJAAR voor PSV | Twee Viertje met Aad #62

Foto: EINDE seizoen Feyenoord, BOERENJAAR voor PSV | Twee Viertje met Aad #62

Het Eredivisie-seizoen 2023-2024 is klaar. Althans, als we meestervoorspeller Aad de Mos mogen geloven. Feyenoord moet zich gaan richten op de Europa League en PSV gaat verder alles zo’n beetje winnen wat er te winnen valt. “Het wordt een boerenjaar voor PSV, schrijf dat maar op”, zegt De Mos in aflevering 62 van de SoccerNews-podcast Twee Viertje met Aad.

Twee Viertje met Aad aflevering 62: PSV, Feyenoord, Ajax, AZ, FC Volendam, Vitesse, FC Utrecht, boerenjaren, buikvaller, Berghuis spoort niet en Aads Wet van Murphy

‘Feyenoord-uit is niet meer moeilijk’

Hoe ver gaat PSV komen in de Champions League? Aad de Mos denkt dat dat de enige overgebleven vraag is. De SoccerNews-analist stelt namelijk dat de ploeg van trainer Peter Bosz op weg is naar de binnenlandse dubbel. “Als je zo’n wedstrijd hebt waarbij alles goed uitpakt en je doet alles goed als coach, zoals PSV bij Sevilla gebeurd is. Dan ben je op weg naar een boerenjaar. Dan is Feyenoord-uit niet meer moeilijk. Dan wordt de competitie niet meer moeilijk. Dan word je kampioen.”

In (co)efficiënt met Aad wordt teruggeblikt op die verbazingwekkende PSV-remontade, maar ook op de Feyenoord-deceptie. Volgens De Mos lag het namelijk niet aan de ploeg van coach Arne Slot, maar aan het ‘perfecte Atlético Madrid’. Verder blijft AZ “een ploeg van ideale schoonzonen” en blijft het rommelen bij Ajax. Toch zag de oud-trainer van de Amsterdammers wel veel positieve punten in Marseille, maar dus ook veel minpunten voor de bekende coëfficiëntenranking.

Clubiconen bij Vitesse en Volendam, toch nog tip voor Bosz

In de Stalen Snor hebben Aad en presentator Eimert Pruis het over clubiconen en dan specifiek die van Vitesse en FC Volendam. Hoe moet je daarmee omspringen? Zeker als het minder gaat op sportief en financieel gebied, blijft dat een lastige kwestie. Aad reageert op de staalscherpe stelling, maar hij heeft vervolgens ook nog raad in Raad van Aad. Heeft Peter Bosz nog advies nodig? Volgens de SoccerNews-analist wel. Hij weet namelijk een manier waarop PSV nóg beter wordt.

Hoe dan ook blijft PSV op koers voor een zoals Aad het zo mooi zegt: boerenjaar. Dat legt hij verder uit in Match of the Weekend. De conclusie is geweldig voor de fans uit Eindhoven, maar zeer pijnlijk voor de aanhang van Feyenoord. “PSV gaat alles winnen en voor Feyenoord wordt het een teleurstellend jaar!”

De vraag resteert of we nog wel naar de Eredivisie moeten blijven kijken. Nou zeker, voor de strijd onderin en voor de Europese plekken. En natuurlijk blijven we kijken (en luisteren) naar Twee Viertje met Aad. Voor nu eerst alweer aflevering 62. Veel kijk- en luisterplezier!

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Kunnen we er nu al een einde aan breien in de Eredivisie?

  • Ja, Aad heeft gelijk. De kaarten zijn geschud.
  • Nee, Aad zit er totaal naast. We gaan nog aardverschuivingen krijgen
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie