“Een zeer slecht signaal van Ziyech”

Foto: “Een zeer slecht signaal van Ziyech”

Hakim Ziyech scoort momenteel weinig goodwill in Nederland. De Marokkaans international lijkt zijn carrière voort te zetten in Saudi-Arabië, nadat hij onlangs al Quincy Promes bezocht in Rusland.

Bezoek aan Promes en Rusland wekt onbegrip

Promes is maandag veroordeeld tot achttien maanden celstraf voor een steekincident en staat nog terecht voor drugssmokkel. Desondanks werd hij onlangs bezocht door Ziyech, nota bene op Russische bodem. AD-journalist Sjoerd Mossou heeft er een vervelend gevoel bij. “Mensen zeggen dat het een blijk is van loyaliteit. Dat klopt natuurlijk deels. Maar volgens mij kun je op heel veel verschillende manieren loyaal zijn”, stelt hij in Jinek.

Ziyech besloot het bezoek zelfs te delen via sociale media. Mossou: “Je kunt ook loyaal zijn naar een vriend zonder een dikke middelvinger op te steken naar iedereen. Er stond bij ‘carte blanche’, zo van: we hebben schijt aan wat er allemaal aan de hand is. Dat vond ik een zeer slecht signaal van Ziyech.”

Verhoeven zou het niet doen

Rico Verhoeven noemt het ‘een keuze’ om zoiets te delen. “Ik zou het niet doen, ik zou me juist een beetje distantiëren van de situatie, totdat de feiten daadwerkelijk boven tafel komen.” Mossou: “Veel spelers hebben dat ook gedaan. Veel vrienden van Promes kozen ervoor om even in de luwte te blijven, zonder per se de vriendschap op het spel te zetten. Je hoeft niet van de daken te schreeuwen dat je er schijt aan hebt en dat je zijn beste vriend bent. Dat kun je ook gewoon met onderling contact doen.”

Wint Chelsea van Liverpool?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een domme actie van Ziyech?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1959+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie