‘Dure fout van Van Nistelrooy’

Foto: ‘Dure fout van Van Nistelrooy’

PSV verloor afgelopen zondagmiddag verrassend met 4-2 van FC Groningen. De Eindhovenaren creëerden een karrenvracht aan kansen, maar vergaten zichzelf te belonen. Tot frustratie bij clubiconen Willy en René van de Kerkhof.

Willy opent hun rubriek bij Omroep Brabant: “Negentig minuten lang had je de wedstrijd in je zak. Zes minuten niet en daarin maak je drie fouten en krijg je drie doelpunten tegen… Ik zat eigenlijk iedere minuut te wachten op een doelpunt van PSV. En dan vallen er aan het eind van de eerste helft drie aan de overkant! Dat mag niet gebeuren. Dit is doodzonde.”

Broer René richt zijn pijlen op trainer Ruud van Nistelrooy. PSV had moeten beginnen met Luuk de Jong en Noni Madueke in de basisopstelling”, stelt René. “Ik vind dat je goede spelers zoals zij, die een paar weken uit de roulatie zijn geweest, lekker moet laten beginnen aan de wedstrijd. Je kan beter bij een 2-0 voorsprong deze spelers wisselen dan hen bij een 3-1 achterstand inbrengen. Dat vind ik een foutje van trainer Ruud van Nistelrooy. Ik denk dat het met De Jong en Madueke in de basis heel anders was gelopen.”

Gutiérrez

Eríck Gutiérrez zat negentig minuten op de bank, vermoedelijk wegens lichte klachten en met het oog op Arsenal-thuis donderdag. “Stel zulke spelers dan op, laat ze hun werk doen”, foetert René desondanks. Willy besluit: “Guti is inderdaad een beetje onmisbaar bij PSV, maar als ‘ie geblesseerd is… Trainers hebben tegenwoordig de intentie om spelers die licht geblesseerd zijn te sparen zodat ze een week later volledig fit zijn. Ik denk dat Gutiérrez donderdag tegen Arsenal wel weer voetbalt.”

De Jong en Madueke hadden moeten starten

  • Eens, fout van Van Nistelrooy
  • Oneens, dat is te makkelijk gezegd
640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie