Donny van de Beek via ruildeal naar Eredivisie?

Foto: Donny van de Beek via ruildeal naar Eredivisie?

Het is niet de vraag of Donny van de Beek bij Manchester United gaat vertrekken, maar wanneer hij dat doet. En natuurlijk… wat zijn bestemming zal zijn. Gaat de middenvelder voor een herkansing in de Eredivisie? Misschien wel via een ruildeal?

‘Donny van de Beek via ruildeal naar Eredivisie’

De transferperiode staat weer voor de deur en dat betekent dat er ook al weer een hoop gespeculeerd wordt. Daar lusten de Engelsen wel pap van en de fansite Man Utd News is daar bepaald geen uitzondering op. Die website stelt namelijk een ruildeal met Ajax voor.

Het is algemeen bekend dat Edson Álvarez op een nieuwe stap aast en een klein jaartje geleden (en daarna ook nog eens in de winterstop) kwam Chelsea voor de Mexicaan buurten in Amsterdam. Een hereniging met trainer Erik ten Hag klinkt echter ook wel goed, al moet de Mexicaan wel een flinke duit kosten. Echter: misschien kan dat transferbedrag wel naar beneden bijgesteld worden als er een speler van The Red Devils bij de deal betrokken wordt.

Wat dat betreft komt de naam van Van de Beek dus om de hoek kijken, die zich op Old Trafford in een uitzichtloze situatie bevindt. De middenvelder trok voor veel geld van de Johan Cruijff ArenA naar Manchester, maar speelde daar eigenlijk al meteen tweede viool. De komst van Ten Hag heeft daar niets aan veranderd, Van de Beek is gewoonweg te licht bevonden voor de top van de Premier League.

Of voelt hij meer voor Eindhoven?

Onlangs werd Van de Beek door het Algemeen Dagblad aan een transfer naar PSV gelinkt: “26 is hij nu. Bijna weer fit na een zware blessure en verloren jaren bij Manchester United. Over een kruispunt in een carrière gesproken…” Oud-voetballer Paul Parker zei juist tegen SoccerNews.nl dat hij op een hereniging met Ajax hoopt: “Als hij die mogelijkheid krijgt… Ik hoop het wel, want daar liet hij zijn beste voetbal zien. En dat hoop ik vooral. Dat hij gewoon weer aan voetballen toekomt. Het gaat hier ook om levensgeluk en ik kan me niet voorstellen dat Van de Beek nu gelukkig is in Manchester. Het is een mooie stad, maar vooral als het goed gaat.”

Wint het Nederlands elftal van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
6015+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie