Dochter schept duidelijkheid over gezondheidsstatus Pelé

Foto: Dochter schept duidelijkheid over gezondheidsstatus Pelé

De laatste dagen klonken er in de Braziliaanse media geluiden dat voormalig wereldvoetballer Pelé terminaal ziek zou zijn. Chemobehandelingen zouden niet meer aanslaan bij de 82-jarige Pelé, die palliatieve zorg zou krijgen.

Dochter Kely heeft zich vandaag echter uitgesproken door te benadrukken dat dat niet waar is. Op de televisie bij Globo zegt ze: “Hij is oud en ziek, maar hij ligt nu in het ziekenhuis met een longinfectie. En als hij weer beter is, komt hij terug naar huis. Er is geen sprake van dat we afscheid van hem nemen in het ziekenhuis.”

Darmkanker

Pelé liep drie weken geleden corona op en wordt nu behandeld voor een luchtweginfectie, zegt Kely verder. Een jaar geleden werd er darmkanker bij hem geconstateerd, de tumor is weggesneden en hij gaat nog regelmatig naar het ziekenhuis voor vervolgbehandelingen. “Die hebben resultaat”, meldt Flavia, een tweede dochter van Pelé. “Het is heel oneerlijk dat ze zeggen dat hij terminaal is. Geloof ons, dat klopt niet.”

Het behandelende ziekenhuis meldde ook al dat de situatie van Pelé ‘stabiel is’, en de drievoudig wereldkampioen met Brazilië zelf liet al weten: “Ik wil dat iedereen positief en rustig blijft. Ik ben sterk en heel hoopvol, en volg mijn normale behandelingen.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie