Derksen pakt ‘pseudo-toptrainer’ Maduro aan

Foto: Derksen pakt ‘pseudo-toptrainer’ Maduro aan

Johan Derksen heeft deze week hoofdschuddend gekeken naar Hedwiges Maduro. Na het ontslag van Maurice Steijn werd hij als interim-trainer voor de groep gezet bij Ajax, maar de tv-persoonlijkheid is er niet over te spreken.

VI-analist stoort zich aan interim-trainer Ajax

Ik begin een beetje moe te worden van Maduro”, verzucht Derksen daags na het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion in Vandaag Inside. “Hij heeft zich na het vertrek van Steijn als een soort pseudo-toptrainer gemanifesteerd. Hij ging alles anders doen, zoals de verdediging anders neerzetten en anders drukzetten op het middenveld. Het was niet om aan te gluren.”

“Eigenlijk heeft hij hiermee aangetoond dat zijn voorganger ten onrechte weggestuurd is”, zo vervolgt Derksen. “Met dit elftal kun je niet tegen dit soort tegenstanders spelen. Brighton heeft zich echt ingehouden. Ze speelden een oefenwedstrijdje en hebben gezegd: 2-0 is genoeg, want we hebben zaterdag weer een zware wedstrijd.”

Hélène Hendriks is het oneens met Derksen. “Ik vind wel dat Steijn terecht weg is”, luidt haar oordeel. “En als je interim-trainer wordt, dan moet je wel je stempel drukken. Dat hoeft niet heel erg groots te zijn, zo veel veranderingen heeft hij ook niet doorgevoerd. Hij heeft de bus geparkeerd, het stond compacter. Ik vond het heel logisch dat ze dat deden.”

Ajax-duo treft ook blaam

Derksen blijft echter kritisch op de Ajax-selectie. Bergwijn en Berghuis zouden het team nu op sleeptouw moeten nemen, maar dat doen ze niet. Ze steunen de spelers niet en lopen allemaal maar meewarig met hun hoofd te schudden.” Vooral Berghuis moet het ontgelden. “Het kan geen toeval zijn dat alle trainers hem een beetje wantrouwen. Ik denk dat hij een beetje een achterbakse jongen is.”

Heeft Derksen gelijk?

  • Ja
  • Nee
504+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie