Cocu deelt Pröpper-hint: ‘Maar hij beslist’

Foto: Cocu deelt Pröpper-hint: ‘Maar hij beslist’

Vitesse hoopt Davy Pröpper nog altijd te verleiden tot een terugkeer op het oude nest. De middenvelder traint sinds enige tijd met de spelersgroep mee om te bepalen of hij een comeback als profvoetballer nog ambieert.

Pröpper wil vooralsnog niet met de media praten, omdat hij louter wil onderzoeken of hij het nog een kans wil geven. “Volgens mij heeft hij het goed naar zijn zin”, reageert Phillip Cocu tegenover Omroep Gelderland. “Davy wordt steeds fitter. Zijn algehele conditie was al goed, maar hij wil natuurlijk niet geblesseerd raken. Want als je dat vuurtje weer wil aanwakkeren, wil je natuurlijk continuïteit. Maar hij maakt een goede indruk op mij.”

Vitesse beleefde een povere eerdere seizoenshelft en kan weinig ondernemen op de transfermarkt, waardoor de mogelijke terugkeer van Pröpper veel losmaakt bij de fans. Cocu: “Die hoop kan ik ook begrijpen. Hij heeft jarenlang voor Vitesse gespeeld en is een uitstekende speler. Maar de bal ligt echt bij hem of hij weer gaat voetballen. Volgens mij heeft hij er in ieder geval weer plezier in, maar hij moet de beslissing maken.”

Cocu wil Pröpper, die zijn carrière begon in Arnhem, graag aan de selectie toevoegen. Het is echter aan de Arnhemmer zelf om te bepalen of hij dit daadwerkelijk ziet zitten. “We proberen geen druk op hem te leggen, hoe moeilijk dat ook is. Wij wachten rustig af. Al vind ik Pröpper een uitstekende speler en zou hij zeker wat toevoegen aan Vitesse.”

Pröpper beëindigde zijn loopbaan een jaar geleden. Op dat moment stond hij onder contract bij PSV.

Wint Vitesse bij AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je hem een comeback maken?

  • Ja
  • Nee
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie