City vergroot Chelsea-crisis

Chelsea blijft dit seizoen dramatisch presteren in de Engelse Premier League. Ook de clash met Manchester City ging donderdagavond verloren: 0-1.

Chelsea beleefde een dramatische seizoensstart en begon met een 1-1 gelijkspel bij Nottingham Forest pover aan 2023. Het duel met Manchester City had de ommekeer moeten inleiden. Manager Graham Potter deed hierbij een beroep op oud-Ajacied Hakim Ziyech, maar de eerste 45 minuten werden vooral getypeerd door pech. Raheem Sterling en Christian Pulisic vielen allebei geblesseerd uit.

Manchester City slaagde er niet in om het gehavende Chelsea pijn te doen. Manager Pep Guardiola zag zijn manschappen nauwelijks gevaarlijk worden in de eerste helft. Erling Braut Haaland werd na bijna veertig minuten voor het eerst gevaarlijk, maar de Noorse goalgetter schoot naast. De Londenaren kregen zelfs de beste kans in de eerste helft: de jonge invaller Carney Chukwuemeka schoot op de paal.

City slaat toe

In de tweede helft slaagde Manchester City er vaker in om een gaatje te vinden in de defensie van Chelsea. Oranje-international Nathan Aké scoorde zelfs bijna, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Doelman Kepa Arrizabalaga redde op zijn beurt op een inzet van Kevin De Bruyne. De Spaanse doelman moest in de 63ste minuut alsnog buichen: Riyad Mahrez werkte een voorzet van Jack Grealish tegen de touwen.

Chelsea kreeg in de persoon van Thiago Silva nog een grote mogelijkheid op de 1-0. Zijn schot eindigde voorlangs. Het bleek een fatale misser, aangezien Manchester City wél de leiding nam en die voorsprong gaf de titelkandidaat niet meer uit handen.

Met 39 punten komt Manchester City op vijf punten van Premier League-koploper Arsenal. Chelsea staat met 25 punten teleurstellend tiende. Beide clubs staan aanstaande zondag in de FA Cup opnieuw tegenover elkaar.

Scoreverloop: 0-1 (63′) R. Mahrez

Wint City het FA Cup-duel met Chelsea óók met 1-0?