City maakt Chelsea belachelijk in FA Cup

Manchester City heeft Chelsea een nieuwe dreun uitgedeeld. In de derde ronde van de FA Cup bleek de formatie van Pep Guardiola veel te sterk voor de Londenaren: 4-0.

City en Chelsea stonden afgelopen donderdag ook al tegenover elkaar. In de 63ste minuut van het competitieduel op Stamford Bridge maakte Riyad Mahrez het verschil in het voordeel van The Citizens. De Algerijn zorgde ook in het FA Cup-duel voor een doorbraak, maar ditmaal al na 23 minuten: zijn vrije trap vloog op fraaie wijze achter doelman Kepa Arrizabalaga.

Binnen veertig minuten verzekerde Manchester City zich al van een plek in de vierde ronde van de FA Cup. Kai Havertz veroorzaakte de tweede tegentreffer voor Chelsea middels een handsbal en dus mocht Julián Álvarez vanaf elf meter aanleggen: 2-0. Phil Foden zorgde al in de eerste helft voor nummer drie.

Bij Chelsea stond Hakim Ziyech in de basis, maar tegen het City zonder Erling Braut Haaland en Kevin De Bruyne had de Marokkaans international niets te vertellen. Sterker nog: na 84 minuten werd het ook nog 4-0. City mocht opnieuw aanleggen vanaf elf meter en ditmaal besloot Mahrez zich over het buitenkansje te buigen.

Scoreverloop: 1-0 (23′) R. Mahrez, 2-0 (30′) J. Álvarez (strafschop), 3-0 (38) P. Foden, 4-0 (84′) R. Mahrez (strafschop)

Eindigt Man Utd – Man City in een gelijkspel?