Burgemeester hekelt behandeling Vitesse-aanhang

Foto: Burgemeester hekelt behandeling Vitesse-aanhang

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is niet te spreken over de behandeling van Vitesse-supporters in Arnhem. Op 17 maart zou een deel van de meegereisde aanhang op een ‘zeer indringende en vernederende’ wijze zijn gefouilleerd in Rome.

Marcouch heeft zelf een brief gestuurd naar de Italiaanse ambassadeur in Den Haag. De burgemeester van Arnhem vindt het onbegrijpelijk dat supporters van Vitesse apart werden genomen, zich gedwongen moesten uitkleden door de politie alvorens hun lichaam werd gefouilleerd. Ook vrouwelijke supporters van de Eredivisie-subtopper ondergingen dit lot. 

“Tevens hebben diverse (vrouwelijke) supporters getuigd dat ook inwendige controles zijn uitgevoerd. Ook een vertegenwoordiger van de veiligheidsorganisatie van Vitesse, die zelf in contact stond met AS Roma en die met de veiligheidsorganisatie van AS Roma samenwerkte, werd aan een dergelijke controle onderworpen”, zo schrijft Marcouch aan ambassadeur Giorgio Novelle, geciteerd door De Telegraaf.

Niet proportioneel

De burgervader vindt de proportionaliteit van de controles discutabel. “Dit type controle, waarbij supporters zich moesten uitkleden en inwendig zijn gecontroleerd, heeft mijns inziens überhaupt geen plaats in het begeleiden van bezoekers van een voetbalwedstrijd en is zeer ongepast. (…) Ik hoop dat dit type controle niet meer voorkomt. Wij hebben immers samen een taak om het betaalde voetbal een plek te maken die veilig, gastvrij en prettig is om te bezoeken – voor mannen, vrouwen en kinderen.”

Zo’n achthonderd supporters van Vitesse waren aanwezig bij de wedstrijd in Rome. Door het 1-1 gelijkspel tegen AS Roma werd de club uitgeschakeld in de Conference League, aangezien de thuiswedstrijd met 0-1 verloren was gegaan.

TIP: Wint Vitesse bij Go Ahead Eagles? Win 2.44 keer je inzet bij Circus!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie