Buijs spreekt zich uit over Fortuna-transfers en degradatie FC Groningen

Foto: Buijs spreekt zich uit over Fortuna-transfers en degradatie FC Groningen

Danny Buijs keert komend seizoen weer terug als trainer in de Eredivisie. De oefenmeester gaat aan de slag bij Fortuna Sittard en wees onder meer aanbiedingen van FC Emmen en ADO Den Haag af. Buijs kijkt uit naar zijn nieuwe job, maar vindt het jammer dat hij zijn oude club FC Groningen niet meer treft.

Fortuna-transfers op komst

Buijs zegt in gesprek met De Telegraaf blij te zijn met zijn terugkeer in de Eredivisie. “Ik wilde heel graag weer als trainer in de Eredivisie aan de slag en Fortuna heeft me die kans geboden.” De oefenmeester verwacht nog wel een aantal veranderingen binnen zijn selectie. “Behalve Burak Yilmaz zullen misschien nog één of twee spelers vertrekken en het is altijd even afwachten hoe je als club uit zo’n transferzomer komt, maar ik zie hier voldoende sportief perspectief. We hopen ons zo snel mogelijk veilig te spelen en in een goed jaar kan een club als Fortuna dicht bij Europees voetbal komen.”

Pijnlijke degradatie Groningen

Dat Buijs komend seizoen zijn oude club Groningen niet meer treft doet de oefenmeester wel zeer. “Dat heb ik echt als heel vervelend ervaren. Ik ben de club enorm dankbaar dat ze mij als onervaren trainer de kans hebben gegeven en me enorm goed gesteund hebben toen het in het begin wat minder ging.”

Volgens Buijs ging het juist in zijn periode bij de Trots van het Noorden nog wel de goede kant op. “De afgelopen jaren heb ik geprobeerd de club verder te helpen en hebben we goed gepresteerd en heel goed gescoord op de transfermarkt, waardoor de club financiële stappen kon maken en klaar was om door te gaan bouwen. Dan is het enorm pijnlijk om te zien dat de club degradeert. Dat is het al voor mij, maar ik kan me amper voorstellen hoe vreselijk het moet zijn voor de trouwe supporters die dit moeten meemaken met hun cluppie.”

Eindigt Nederland tegen Kroatië in 2-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Buijs gaat slagen bij Fortuna Sittard?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1260+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie