Brobbey stipt tekortkoming aan: “Dát gebeurde niet”

Foto: Brobbey stipt tekortkoming aan: “Dát gebeurde niet”

Brian Brobbey was na afloop van het verloren duel met Ludogorets ontevreden over de wijze waarop Ajax zich presenteerde. Desondanks houdt de centrumspits er vertrouwen in dat zijn ploeg zich gaat verbeteren.

Analyse van Brobbey

De Nederlander begon opnieuw in de basis en kwam met Ajax uitstekend uit de startblokken. Al snel ging het echter minder. “Het was een lastige wedstrijd, omdat de tegenstander heel compact speelde. We begonnen de eerste tien minuten vrij goed, maar daarna zakte het helemaal weg. Ik zou niet weten hoe dat komt: het was gewoon niet goed genoeg”, zo reageerde Brobbey tegenover Ziggo Sport.

Het had voor een gedeelte te maken met balverlies, waarbij Ajax geen grip kreeg op de tegenstander. “Met het druk zetten ging het niet zoals we wilden. We moeten gewoon de afspraken nakomen en dan zal het vast wel beter gaan”, stelde de aanvaller, die de opdracht van Maurice Steijn duidelijk vond. “We wilden druk zetten met de voorste drie, maar dat gebeurde niet altijd.”

Waar Steven Bergwijn en Brobbey erin slaagden om de verdedigende taken uit te voeren, was dit bij Carlos Forbs niet geheel het geval. De buitenspeler mocht de vertrokken Mohammed Kudus vervangen en had duidelijk moeite om in defensief opzicht van waarde te zijn. Het betekent echter niet dat Brobbey dit hem kwalijk neemt. “Hij moet het nog leren.”

Ontwikkeling bij Ajax

Dit geldt overigens niet uitsluitend voor Forbs, want ook andere nieuwelingen moeten nog stappen zetten. “Ze zijn nieuw, dus ze weten nog niet écht hoe het systeem werkt. Daarin moeten we ze ook helpen.” Hoewel het huidige Ajax nog veel moeite heeft om een goed niveau te bereiken, verwacht Brobbey dat het goed komt. “Zeker weten, het is gewoon te trainen.”

Was de zege van Ajax terecht?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie