Botman imponeert: “Hij hield Ronaldo stil”

Foto: Botman imponeert: “Hij hield Ronaldo stil”

Newcastle United is er zondagmiddag in geslaagd om een 0-0 gelijkspel uit het vuur te slepen bij Manchester United. Op Old Trafford maakte Sven Botman, in de zomer voor 37 miljoen euro overgekomen van Lille OSC, veel indruk.

“Botman hield Ronaldo zondag stil op Old Trafford”, zo bericht The Chronicle, geciteerd door Voetbal International, over de oud-speler van Ajax en sc Heerenveen. “Botman was op zijn best en bevestigde zijn status als verdediger van de toekomst. Hij ontwikkelt zich tot publiekslieveling bij de fans van Newcastle United.” 

Newcastle United staat momenteel zesde in de Premier League, mede dankzij Botman. “Zijn reputatie blijft de lucht maar inschieten. Dit was opnieuw een sensationeel optreden van Botman in het zwart-witte shirt”, zo constateert het lokale medium. “Hij staat als eerste naam op het wedstrijdformulier, want hij garandeert manager Eddie Howe van een subliem optreden. Botmans missie was om Ronaldo stil te krijgen en dat deed hij precies.”

Botman, die op jonge leeftijd nota bene Ronaldo als idool had, staat er geweldig op. Manager Eddie Howe is dan ook vol lof: “Hij is een nuchtere jongen. Hij is erg gefocust op zijn opdrachten en ook nog eens ambitieus. Hij wil zich altijd verbeteren. Hij luistert en leert altijd, dus hij ontwikkelt zich ook goed. Zijn invloed geeft het team een vorm van rust. En aan de bal is hij ook nog goed. Vandaag was hij ontzettend goed.”

TIP: Wint Newcastle van Everton? Win 1,68 keer je inleg via Unibet!

Moet Botman mee naar het WK?

  • Ja
  • Nee
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie