BLUNDERS Twente en Feyenoord, ONZEKERHEID voor AJAX | Twee Viertje met Aad #49

Foto: BLUNDERS Twente en Feyenoord, ONZEKERHEID voor AJAX | Twee Viertje met Aad #49

FC Twente en Feyenoord hebben geblunderd op de transfermarkt. De selecties van beide clubs zijn nog steeds niet op orde en dat heeft ze al veel gekost volgens SoccerNews-analist Aad de Mos. Twente loopt daardoor de groepsfase Conference League mis en Feyenoord verspeelt punten in de Eredivisie. Ondertussen is er onzekerheid over de transfers bij Ajax. “Is het domheid of waarom lachen ze in het buitenland om de sommen die Ajax betaalt?”

Twee Viertje met Aad aflevering 49: FC Twente, AZ, Ajax, PSV, Wiegman, Amsterdams geduld, Eindhovens transferspektakel en Heerenveen nieuwe koploper?

Ajax-transfers: bijzondere vangsten of miskopen?

De oud-trainer van Ajax constateert dat voorlopig bijna alle aankopen op de bank zitten. “Alleen die Tahirovic heeft zijn plek behouden, ik ben dus heel voorzichtig met het prijzen van de transfers van Ajax”, zegt De Mos in aflevering 49 van Twee Viertje met Aad. De meestervoorspeller voorspelt voorlopig niet veel goeds zeker bij aankopen als Gastón Ávila en Chuba Akpom. “Een beetje grinta op links kan Ajax wel gebruiken, maar in België lachen ze om de transfersom van 14 miljoen euro. Niet alles uit Argentinië is perse goed. En kijk ook maar naar die spits, die dus wat we nu horen eigenlijk geen spits is. In de winterstop weten we of het bijzondere vangsten zijn of miskopen.”

Downstemming door Twente, Feyenoord te laat en luisterde Heerenveen naar Aad?

Aad is niet alleen bij Ajax gematigd positief, over de Europese prestaties deze week is hij zelfs een beetje down. Geen polonaise, maar mayonaise. Zeker FC Twente had dat kunnen voorkomen. “Het is pech met die loting, maar ook de zaken op tijd op orde brengen. Het Twente van vorig jaar had zich nooit zo laten gaan in Istanbul.” Dat geldt ook voor Feyenoord, dat al vier punten verspeelde in de eerste twee speelronden. De Rotterdammers lijken pas in laatste week van de transfermarkt de belangrijkste posities (middenvelders, linksbuiten) vast te gaan leggen. Beter laat dan nooit toch? “Dit scheelt ze veel punten en ze gaan nog meer punten verspelen want zo’n team moet nog ingespeeld raken. De titel is nu al ver weg”, aldus meestervoorspeller De Mos die verder nog ingaat over de transfer van Bas Dost naar NEC en het mogelijke koploperschap van het verrassend goed begonnen sc Heerenveen. “Zij hebben goed naar mij geluisterd!” Je denkt nu vast: waar gaat dit over? Je weet het na het checken van aflevering 49 van Twee Viertje met Aad.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Hadden FC Twente en Feyenoord dit anders moeten doen?

  • Ja, dit gaat ze veel kosten
  • Nee, zo werkt de transfermarkt nou eenmaal
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
28+
‘NAC-scenario dreigt voor Willem II’
10:57
24+
Drietal kandidaten nog in beeld voor KNVB-voorzitterschap
10:42
22+
Van der Vaart adviseert Twente: “Als je het mij vraagt…”
10:30
180+
Van Persie verlaat Feyenoord en tekent bij Heerenveen
10:12
102+
‘Dumfries-rel krijgt staartje’
10:00
31+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
09:54
50+
Studio Voetbal velt oordeel over ‘EK-misser’ Dumfries
09:39
52+
Hélène Hendriks en Noa Vahle doen boekje open over ‘Oranje-boycot’
09:24
186+
Feyenoord getipt: “Zou heel stom zijn om hem niet te polsen”
09:09
372+
’30 miljoen-toptransfer voor Geertruida’
08:50
151+
Studio Voetbal-gasten tippen Ajax: “Iets meer geduld, brengt Ajax terug naar de top”
08:33
87+
Van Hanegem tipt Sparta-sensatie bij Nederlandse topclubs
08:17
1315+
‘Ajax-explosie op transfermarkt’
08:00
622+
‘Transferwending voor Van Persie’
07:00
91+
PSV dankzij monsterscore dé hofleverancier | SN Team van de Week 31
23:44
160+
Room vreest voor Vitesse: “Niet helemaal voorbij”
23:31
132+
Oosting praat met Weghorst: “Zie hem graag komen”
23:24
352+
Slot op drempel van Anfield: “Mooi bedrag”
23:13
113+
Van der Vaart: “Bosz een trainer naar mijn hart”
23:01
159+
“Feyenoord heeft niet gepolst”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie