Blind wijst naar media na ‘Ajax-chaos’

Foto: Blind wijst naar media na ‘Ajax-chaos’

Edwin van der Sar is de afgelopen periode onevenredig hard aangepakt in de media. Die conclusie trok Danny Blind zondag voorafgaand aan de bekerfinale tussen Ajax en PSV.

Kritiek op Van der Sar te makkelijk

Blind zat eerder in de raad van commissarissen van Ajax, maar het aankoopbeleid zat hem dwars. Aan ESPN vertelde hij: “In de rvc praat je niet over of het Jantje of Pietje wordt, al kan je daar wel een adviserende rol in hebben, maar gaat het meer over de processen. Dat soort zaken moeten gewoon goed op orde zijn. Nu weet ik ook wel dat niet alles precies geregistreerd volgens de regeltjes gaat, maar nu werd daar in mijn optiek te veel van afgeweken.”

Om die reden besloot Blind te vertrekken bij Ajax. Zijn afscheid past in een reeks van veel meer vertrekkende Ajacieden. “Ik vind niet dat je als media te makkelijk alles op één hoop moet gooien”, stelt de oud-speler/trainer. “Bij ieder persoon zit er een eigen verhaal aan vast. Alles moet maar naar een kant geduwd worden. Alfred Schreuder is ontslagen, dus de trainer is niet langer de boeman, en Marc Overmars is er al even niet meer.”

“Dan is het een abc’tje dat je bij de algemeen directeur uitkomt, al is dat niet altijd terecht”, vervolgt Blind, die wel erkent dat er fouten zijn gemaakt. Of dat zwaar genoeg is om Van der Sar te laten vertrekken? “Dat is aan Edwin zelf. Sommige dingen kan je hem aanrekenen, maar niet alle dingen die ik in de afgelopen weken heb gelezen zijn op hem af te schuiven. Er zijn meerdere pionnen op dat bord aan het schaken. De media wijzen wel heel makkelijk naar één man.”

Wint Ajax met 2-1 van PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Blind?

  • Ja
  • Nee
1240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie