Berghuis hekelt Ajax-onrust: “Zo ontzettend jammer”

Foto: Berghuis hekelt Ajax-onrust: “Zo ontzettend jammer”

Steven Berghuis probeert het positief in te blijven zien bij Ajax. Ondanks alle onrust die rondom de club heerst wil de linkspoot zich vooral focussen op het voetballende gedeelte. Volgens Berghuis leidt alles erom alleen maar af en heeft dat ook zijn negatieve weerslag op het veld.

Berghuis baalt van commotie rondom Ajax

Berghuis zegt de commotie rondom Mislintat allemaal mee te krijgen, maar vindt het vooral heel erg afleidend. “Wat een speler het liefst wil is morgen een toppartij op de mat leggen en niks anders. Het is zo jammer”, vertelde de aanvallende middenvelder over de huidige situatie bij Ajax op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Marseille. “Voetbal kan zo mooi zijn. Ik ben liefhebber, maar dan moet het alleen maar over dit soort dingen gaan. Dat is gewoon ontzettend jammer.”

We proberen als spelers de neuzen dezelfde kant op te houden. Hoewel je zo’n slechte wedstrijd aflevert, probeer je de moed erin te houden en positief te blijven en dingen aan elkaar aan te geven”, vervolgde Berghuis. Volgens de spelmaker is het vooral zaak dat gemaakte afspraken in het veld worden nagekomen. “Dat er momenten zijn in wedstrijden dat je voelt dat je aan het domineren bent, dat je jouw wil oplegt aan de tegenstander. Als dat lukt en als je die momenten kan uitbreiden, krijg je een steeds beter gevoel en ga je er als ploeg in geloven. Dat gevoel hebben we tegen Twente geen moment gehad.

Berghuis blijft positief

De routinier van het elftal wil graag een voorbeeld zijn voor zijn medespelers, maar zag ook dat het hem tegen Twente niet echt lukte. “Voor de nieuwe jongens waren de voorwaarden er niet om een goede wedstrijd te spelen. Die waren er voor mij ook niet, ik kwam totaal niet uit de verf. Dan probeer je bij die jongens neer te leggen dat ze gewoon door moeten gaan met waar ze mee bezig zijn en dat ze in zichzelf moeten geloven. En niet in zak en as zitten. Dat neem je alleen maar mee naar je volgende wedstrijd.”

Zou Berghuis aanvoerder moeten zijn van Ajax?

  • Ja, is de meest geschikte speler daarvoor
  • Nee, lijkt me niet geschikt
508+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie