Bayern München kleineert Borussia Dortmund bij debuut Thomas Tuchel

Foto: Bayern München kleineert Borussia Dortmund bij debuut Thomas Tuchel

In een rechtstreeks duel heeft Bayern München op zaterdagavond afgerekend met Borussia Dortmund in de eigen Allianz Arena. Oefenmeester Thomas Tuchel debuteerde bij Der Rekordmeister en de voormalige Chelsea-coach zag zijn mannen met 4-2 winnen van de directe concurrent.

Bayern laat Dortmund alle hoeken van het veld zien

Het was de afgelopen tijd rumoerig in Beieren, waar men vrij verrassend afscheid nam van Julian Nagelsmann, de ‘kroonprins’ van het Duitse trainersgilde. Tuchel werd aangesteld als zijn vervanger en hij zag de spelers van Bayern gehakt maken van die van Dortmund.

Al na een klein kwartiertje spelen werd de thuisploeg in het zadel geholpen door doelverdediger Gregor Kobel van de tegenstander. Hij wilde de bal wegtrappen, maar trapte mis en zag het leer tot zijn eigen afgrijzen in het lege doel rollen. Leroy Sané hoefde de bal niet eens het laatste zetje te geven…

En vijf minuten later werd het nog erger voor de gasten, want na een corner en goed doorkoppen van Matthijs de Ligt zette Thomas Müller de 2-0 al weer op het scorebord. Vervolgens ging het vijf minuten dáárna wéér mis, waarbij Müller opnieuw de gevierde man was. 3-0 bij rust dus.

Donyell Malen trefzeker

Eigenlijk was de Bundesliga-topper toen wel beslist, maar vlak na de hervatting maakte Kingsley Coman er nog 4-0 van ook. Bayern vond het wel welletjes geweest en nam gas terug, waardoor Dortmund niet één, maar twee eretreffers kon maken. Emre Can (vanaf de strafschopstip) en Donyell Malen bepaalden de eindstand op 4-2.

Gaat Tuchel het goed doen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie