AZ en FC Utrecht maken reclame voor het voetbal: tien (!) goals

AZ en FC Utrecht hebben er op zaterdagavond een spektakelstuk met de hoofdletter S van gemaakt. In het AFAS Stadion kon het telraam erbij gepakt worden, want allebei de ploegen scoorden vijf (!) keer. Tien doelpunten in totaal in de kaasstad van Nederland, maar géén winnaar.

De ploeg van trainer Pascal Jansen begon bijzonder slecht aan de thuiswedstrijd van zaterdag, ondanks het feit dat de koppositie op het spel stond (voorlopig dan in ieder geval, want Feyenoord komt morgen in actie). Taylor Booth bereikte Anastasios Douvikas, die er 0-1 van maakte. En slechts drie minuten later was de spits van Utrecht alwéér trefzeker.

Dat kon AZ natuurlijk niet op zich laten zitten en weer vier minuten later maakte Maxim Dekker de aansluitingstreffer. En de comeback was compleet met de 2-2 van Vangelis Pavlidis, die bediend werd door Tijjani Reijnders. Vervolgens werd het nog 3-2 ook: weer was het Pavlidis die scoorde, dit keer na een passje van Djordje Mihailovic. Toch gingen de Alkmaarders niet met een voorsprong de rust in, want ook Nick Viergever kwam nog tot scoren in de eerste helft.

Flipperkast 2.0

Ook in het tweede bedrijf was FC Utrecht het eerste team dat een doelpunt maakte: Pavlidis competeerde zijn hattrick. Weer rechtte de thuisploeg zijn rug echter en invaller Mees de Wit maakte met zijn rechterbeen de 4-4. De 5-4 van Pavlidis (eveneens een hattrick, zijn allereerste ooit) léék het winnende doelpunt te zijn, maar vlak daarna klopte Sander van de Streek goalie Matthew Ryan nog. Dat kostte hem overigens wel (letterlijk) de kop, maar de gelijkmaker stond.

Scoreverloop: 0-1 (13′) A. Douvikas, 0-2 (16′) A. Douvikas, 1-2 (20′) M. Dekker, 2-2 (31′) V. Pavlidis, 3-2 (34′) V. Pavlidis, 3-3 (41′) N. Viergever, 3-4 (66′) A. Douvikas, 4-4 (70′) M. de Wit, 5-4 (79′) V. Pavlidis, 5-5 (81′) S. van de Streek