‘Antoine Griezmann ziet droom in duigen vallen’

Foto: ‘Antoine Griezmann ziet droom in duigen vallen’

Antoine Griezmann wilde maar één ding, om zijn leven als profvoetballer te completeren: aanvoerder van Frankrijk zijn op het Europees kampioenschap van 2024. Zijn droom komt (hoogstwaarschijnlijk) echter niet uit, want Kylian Mbappé is door bondscoach Didier Deschamps gebombardeerd tot nieuwe captain.

Griezmann droomde van aanvoerderschap Frankrijk

Volgens RMC Sport was het dus Griezmanns droom om aanvoerder van Les Bleus te worden, maar onlangs kregen de spelers van Frankrijk naar verluidt al te horen dat het Mbappé zou worden. De Franse media schreven dat zijn ‘concurrent’ zijn interlandvoetbalschoenen misschien wel aan de wilgen zou hangen (net als de eerdere captain van Frankrijk Hugo Lloris), maar dat blijkt niet te kloppen. Het bovengenoemde medium weet te vertellen dat de aanvaller van Atlético Madrid zeker teleurgesteld is, maar dat hij wel uit wil blijven komen voor zijn nationale elftal.

Deschamps geeft tekst en uitleg

Deschamps vertelde onlangs aan journaille uit eigen land: “Ik zal het de komende dagen bespreken met de spelers. Het is niet iets triviaals om aanvoerder te worden van het Franse elftal. Het moet iets natuurlijk zijn. Ik denk er nog over na.” Hij kreeg de vraag of Mbappé de juiste man zou kunnen zijn: “Als er een kwaliteit is die hij naast al zijn kwaliteiten in het veld heeft, is het dat hij heel goed communiceert. Ik denk niet dat het in dat opzicht een probleem zou zijn.”

Daar voegt de keuzeheer vandaag in gesprek met TF1 nog aan toe dat Mbappé voldoet aan alle ‘vinkjes’. “Hij voldoet aan alles om verantwoordelijkheid te dragen. Op het veld en daarbuiten, hij is een sleutelfiguur”, aldus de ‘aartsvijand’ van Karim Benzema.

Had Griezmann het verdiend?

  • Ja
  • Nee
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie