Álvarez-opvolger gekraakt: “Mist gewoon het genetische materiaal”

Foto: Álvarez-opvolger gekraakt: “Mist gewoon het genetische materiaal”

Henk Spaan stelt dat Ajax er flink op achteruit is gegaan met de komst van Benjamin Tahirovic. De columnist is van mening dat de Bosniër in het niet valt bij zijn voorganger Edson Álvarez. Dat Ajax in de winterstop graag nog een nieuwe verdedigende middenvelder wil aantrekken is dan ook geen publiekelijk geheim.

Tahirovic valt in het niet bij Álvarez

“Wat een verschil in aankopen tussen Ajax en West Ham”, begint Spaan over het transferbeleid van beide clubs in Het Parool. “Zij verkochten Declan Rice, die binnen drie maanden een bepalende speler werd bij Arsenal en ze kochten Álvarez, Kudus en Ward-Prowse. Ajax verkocht onder anderen Álvarez, Kudus, Timber en Bassey en kocht Tahirovic voor de plaats van Álvarez.”

Spaan ziet Tahirovic echter als een totale miskoop. “Zo’n groot verschil in kwaliteit als tussen de voetballers Álvarez en diens opvolger Tahirovic zie je zelden. Tahirović kan er niks aan doen dat hij tekortschiet. Hij mist gewoon het genetische materiaal. Hij mist ook input van de bank, maar niemand in Engeland zal beweren dat Moyes, de coach van Álvarez, een tactisch genie is.”

Het vertrek van de Mexicaan is volgens Spaan dan ook een absolute aderlating geweest voor Ajax. “In The Guardian stonden een paar cijfers: zonder Álvarez verloor West Ham met 5-0 van Fulham. Toen hij was uitgevallen tegen Freiburg, schoten zij in dat half uur zeven keer op doel, tegenover twaalf keer in de hele wedstrijd.”

Is Tahirovic een miskoop?

  • Ja, absoluut
  • Nee, die heeft gewoon tijd nodig
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie