‘Als Koeman het voetbal serieus neemt, gaat hij mee naar het EK’

Foto: ‘Als Koeman het voetbal serieus neemt, gaat hij mee naar het EK’

Crysencio Summerville verdient een oproep voor het Nederlands elftal. Dat vindt Suleyman Özturk, journalist van Voetbal International. Summerville is de laatste weken op dreef bij Leeds United in het Championship. Afgelopen weekend scoorde hij nog 2 keer en gaf hij evenveel assists.

Crysencio Summerville in Oranje?

“Hij is een van de, zo niet de beste speler van het Championship”, stelt Özturk. “Er gaan in januari clubs voor hem komen. Want die zijn op zoek naar spelers die het verschil kunnen maken. En dat kan hij. Hij is belangrijk met steekpasses, trekt twee à drie tegenstanders met zich mee en kan iemand uitspelen.”

De journalist van VI ziet bij Summerville wat trekjes van Noa Lang en Kaoru Mitoma. “Hij heeft een Lang-kwaliteit: schijt aan de hele wereld en geef mij de bal maar. Dat is wel heel bijzonder om te zien. Hij kan ook gewoon vrije trappen de kruising indraaien”, aldus Özturk. “Hij doet mij een beetje denken aan Kaoru Mitoma. Hij is echt een complete linksbuiten.”

Invaller

Summerville speelt volgens Özturk wel op een te laag niveau. “Het Championship is voor hem een speeltuin”, vindt de journalist. Toch neemt dat niet weg dat bondscoach Ronald Koeman hem kan gebruiken. “Ik denk dat hij wel in aanmerking komt voor Oranje. Je kan hem het laatste half uur inbrengen, als de ruimtes groter worden en je moet iets forceren tegen Italië of Frankrijk”, denkt Özturk. “Als Koeman het voetbal serieus neemt, dan zet hij hem op de lijst.”

Summerville is dit seizoen bij iedere 136 minuten betrokken bij een doelpunt: 6 goals en 4 assists in 11 potjes. De 21-jarige Nederlander speelt sinds de zomer van 2020 bij Leeds United, dat hem overnam van Feyenoord.

Verdient Summerville een oproep voor Oranje?

  • Ja
  • Nee
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie