‘Ajax wil droomtransfer Rick Karsdorp kapen’

Foto: ‘Ajax wil droomtransfer Rick Karsdorp kapen’

Ajax gaat zich mogelijk versterken met Rick Karsdorp. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl wil de Amsterdamse club buitenlandse concurrentie aftroeven.

De Feyenoord-fansite schrijft: “In de zoektocht naar een nieuwe club is de 27-jarige rechtsback in gesprek geraakt met Ajax. Dat melden bronnen aan deze site. (…) De huidige nummer twee van de Eredivisie is de markt oriënterend aan het verkennen voor mogelijke versterking op de rechtsbackpositie. Aan Amsterdamse zijde hebben de technische mensen minimaal één gesprek gevoerd met kamp Karsdorp.”

Het medium noemt ook Napoli als serieuze optie, maar zij lijken voor Bartosz Bereszyński van Sampdoria te gaan. Een hereniging bij Feyenoord lijkt sowieso niet aan de orde. “Voor Feyenoord lijkt een gooi naar de diensten van Karsdorp te hoog gegrepen. De Rotterdammers kunnen niet voldoen aan het miljoenensalaris van de oudgediende”, zo klinkt het.

Droomtransfer?

Karsdorp zou ook een schitterende transfer binnen de Serie A kunnen maken. La Gazzetta dello Sport heeft vernomen dat de rechtsback van AS Roma op weg lijkt naar Juventus. Naar verluidt zijn beide clubs voornemens om een ruildeal te sluiten, waarbij Mattia De Sciglio de omgekeerde route moet bewandelen. Voor alle partijen zou dat een win-winsituatie zijn.

Karsdorp kwam voor de WK-break regelmatig aan spelen toe, maar in het duel met Sassuolo (1-1) ging het mis. Coach José Mourinho vond dat de oud-Feyenoorder zijn teamgenoten had verraden. Dit viel logischerwijs slecht bij kamp-Karsdorp. De rechtsback ontbrak vlak voor het WK in de selectie en liet de eerste trainingen na zijn vakantie lopen.

Sinds de clash met Mourinho is Karsdorp aan verschillende clubs gelinkt. Juventus lijkt nu de belangrijkste kandidaat om hem over te nemen. Aangezien de Nederlander en De Sciglio een soortgelijk salaris hebben tot medio 2025 (circa twee miljoen euro per seizoen), is het relatief makkelijk om een ruildeal te sluiten.

Voor Juventus is er een extra reden om De Sciglio te laten gaan. Samen met Matthijs de Ligt zou hij geheime WhatsApp-berichten hebben gedeeld in de onderzoeken naar mogelijke misstanden bij de club.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 januari 2023 15:07.

Doet hij daar verstandig aan?

  • Ja
  • Nee
1068+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie