‘Ajax neemt groot risico op transfermarkt’

Foto: ‘Ajax neemt groot risico op transfermarkt’

Rond Ajax bleef het op Deadline Day erg rustig, er werd niemand meer gehaald. En daarmee neemt de technische leiding van de club een behoorlijk risico, want ‘de club blijft defensief kwetsbaar’, schrijft clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad.

Géronimo Rulli bleef derhalve de enige winteraanwinst voor Ajax. De dertigjarige Argentijn kwam voor een kleine tien miljoen euro over van Villarreal CF en loste Remko Pasveer af onder de lat. “De verwachting was lange tijd dat Ajax in ieder geval nog een verdediger ging aantrekken. Althans, dat stelde de inmiddels ontslagen trainer Alfred Schreuder. Ajax haalde met Calvin Bassey, Jorge Sánchez en Ahmetcan Kaplan drie verdedigers in de zomer, waarvan de eerste twee zondag op Kralingen op de bank plaatsnamen. De Turkse mandekker Kaplan herstelt momenteel van een zware blessure”, schrijft Inan in het AD.

Bovendien trokken Daley Blind en Lisandro Magallán de Amsterdamse deur achter zich dicht in januari, waardoor de spoeling nóg dunner werd. Jurriën Timber erkende vorige week al: “Als ik heel eerlijk ben, hebben we geen brede selectie.” Hij doelde met name op de achterhoede. Toch haalde Ajax er dus niemand bij. Edson Àlvarez is inmiddels al terug verhuist naar de achterhoede.

Geldzaken en andere prioriteiten

“Waarom het kapitaalkrachtige en ambitieuze Ajax niet alsnog de markt opging? Dat heeft ook te maken met de dik honderd miljoen die al werd uitgegeven. Dat vond de RvC, die in de zomer de deal met Sevilla voor Lucas Ocampos (28) van 20 miljoen al afblies, aan de hoge kant. Bovendien hebben Van der Sar en het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar na de breuk met Schreuder de handen vol aan de zoektocht naar een nieuwe trainer. Kandidaten zijn in kaart gebracht en vast gepolst. Vlot het daarmee? Tot gisteren niet echt”, aldus Inan tot slot.

Ajax had een extra verdediger moeten halen

  • Eens
  • Oneens
6315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie